Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski uspjeh

Dva hrvatska filma u programu Berlinalea

22.01.2020.
u 14:00

Riječ je o filmovima "Mare" redateljice Andree Štake i "Otac" u režiji Srđana Golubovića

Dugometražni igrani filmovi, ujedno i manjinske hrvatske koprodukcije, "Mare" redateljice Andree Štake i "Otac" u režiji Srđana Golubovića uvršteni su u službeni program Berlinalea. Njegovo 70. izdanje održat će se od 20. veljače do 1. ožujka 2020. godine u glavnom gradu Njemačke, a oba filma svoje će svjetske premijere imati u programu Panorama koji je tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama.

Film "Otac" govori o ocu koji putuje pješice od svog sela na jugu Srbije do Beograda nakon što mu zbog siromaštva oduzmu djecu, ujedno je i priča o marginalcu i gubitniku koji putem postaje junak našeg doba. Naslovnu ulogu u filmu igra hrvatski glumac Goran Bogdan, dok scenarij uz Srdana Golubovića potpisuje i hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić. 'Otac' je koprodukcija čak šest zemalja, Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i BIH, čiji su hrvatski producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma. Film je, između ostalih, sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Euroimagesa.

Film "Mare", hrvatsko-švicarske redateljice Andree Štake, u potpunosti je snimljen na području Konavala te govori o ženi koja živi sa svojom obitelji, suprugom i troje djece pored dubrovačke zračne luke. U njezinu svakodnevicu nenadano ulazi stranac pa Mare donosi odluke koje je vode u nova životna iskustva i saznanja o sebi. Naslovna uloga pripala je Mariji Škaričić, a u ostalim ulogama pojavljuju se Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz. Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, kostimografkinja Sara Giancane te majstorica maske Sabine Fluckinger. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije