Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa stripa u film

Duhoviti, dinamični Tintin kojem zamjeraju - prerealističan 3D

'tintin_nnn_kul_251011'
Foto: ''
1/3
01.11.2011.
u 18:12

Filmske avanture Tintina ujedinile su elemente iz tri nastavka kultnog strip-serijala

U kina je stigao novi filmski hit, trodimenzionalne "Avanture Tintina" u režiji Stevena Spielberga, za koji je jaku glumačku ekipu, u kojoj su Jamie Bell i Daniel Craig, okupio slavni producent Peter Jackson.

Usprkos zvjezdanim suradnicima, mnogi su fanovi Hergeovih kultnih stripova o Tintinu s popriličnom skepsom očekivali Spielbergov novi uradak. Srećom, "Avanture Tintina" ispale su sasvim uspješan, zabavan film prepun uvrnute, vratolomne akcije.

U središtu priče, koja ujedinjuje elemente triju različitih nastavaka stripa, mladi je novinar Tintin koji na ulici kupuje staru repliku gusarskog broda ne znajući da ona krije ključ prema davno potopljenom blagu. Niz avantura koje će uslijediti odvest će Tintina i njegova vjernog psa Snješka na put preko pola planeta, na kojem će ga pratiti prgavi pijanac kapetan Haddock te dvojica iznimno smotanih policijskih inspektora.

Iako u filmu ima mnogo žestokih borbi, one su prikazane s opreznim minimumom krvi, zbog čega je Tintin primjeren i za najmlađe. Šale kojima obiluje također su prilagođene svim uzrastima, a kao najbolje izdvajamo Hergeov crtež glavnog junaka vješto podmetnut u ruke uličnog slikara koji portretira Tintina, te lik marokanskog šeika Omara ben Salaada, koji fizionomijom neodoljivo podsjeća na samog Spielberga.

Zanimljivo, najveće zamjerke filmu usmjerene su upravo na vrlo uvjerljivu animaciju, zbog koje je dio međunarodne publike i novinara isticao da junaci Spielbergova "Tintina" izgledaju "kao pravi ljudi, samo nešto bizarnije fizionomije" te da se u tome gubi osjećaj da se gleda animirani film. Većini na prvoj zagrebačkoj projekciji to ipak nije nimalo smetalo.

Komentara 1

TO
tomislav211
22:55 01.11.2011.

Jedva čekam da dođe u kino, zakon :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije