Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina

Dug pokreće svijet - tvrde Montažstroj i ZKM

Borit Šeparović
Foto: Anto Mazgan/PIXSELL
09.02.2016.
u 13:28

Cilj ove tribine je pokrenuti polemiku o našim individualnim i kolektivnim dugovima, a ona je dio procesa nastajanja predstave "Crna knjiga" koja će premijerno biti izvedena 11. ožujka

Borut Šeparović i Montažstroj sinonim su angažiranog teatra, onog koji govori o problemima naše svakodnevice, ali i o brojnim tebu temama pred kojim društvo čvrsto zatvara oči. Njihov najnoviji projekt bavi se problemima dužničkog ropstva, a svojevrsni uvod u njega biti će tribina "Dug pokreće svijet", koja će se održati  se u ZKM-u, u četvrtak, 11. veljače, u 18. 30 sati. Na tribini, čiji je cilj pokren uti polemiku o našim individualnim i kolektivnim dugovima, govore: Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije, Davor Huić, izvršni direktor udruge poreznih obeznika Lipa, Goran Jeras, upravitelj Zadruge za etično finaciranje i Petra Rodik, docentica na Odsjeku za sociologiju na Filozofskom fekultetu u Zagrebu. Tribinu će moderirati novinarka Ivana Dragičević.

"Dug pokreće svijet" dio je  procesa rada na kazališnoj predstavi "Crna knjiga", koja nastaje u koprodukciji ZKM-a i Montažstroja. Režiser je Borut  Šeparović, a premijera je zakazana za 11. ožujka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije