Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crno-bijeli modni svijet

Dubrovačka fotografkinja i kustos prijateljstvo pretvorili u umjetničku suradnju

Foto: Mara Bratoš
1/4
06.09.2021.
u 19:30

Mara Bratoš predstavila je novi projekt - set fotografija bivšeg modela i kustosa Galerije Kranjčar Josipa Tešije

Dubrovačka fotografkinja sa zagrebačkom adresom Mara Bratoš, istinska umjetnica koja već više od 20 godina obogaćuje hrvatsku fotografsku, ali i modnu scenu portretima koji se osim visokom razinom emotivnosti odlikuju i iznimnom tehničkom kvalitetom predstavlja nam svoj novi projekt.

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, prostoru punom svjetla i iznimnih uvjeta za fotografiranje snimila je ekspresivne portrete Josipa Joška Tešije, kustosa i bivšeg modela, koji je imao priliku surađivati s najeminentnijim svjetskim avangardnim dizajnerima, čovjeka osebujnog stila i osobnosti.

Budući da je iza Mare i Josipa dugi niz godina prijateljstva i profesionalne suradnje, snimanje je bila predivna obostrana izmjena emocija, tim više što je, kako je Mara naglasila, Josip izniman model, pun iskustva, s kojim je ugodno i lako raditi. 

Fotografije su crno-bijele, na momente autentične, a na momente zalaze u preneseno značenje i odvode nas u crno-bijeli modni svijet.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:46 06.09.2021.

To je umjetnost . Obući našminkanog muškarca u haljinu . Onaj koji tvrdi suprotno , onaj koji tvrdi kako je to podilaženje sveopćem svjetskom trendu razbijanja međurodnih i međuspolnih granica , taj je neznalica .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije