Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalni skup

Dubravka Ugrešić o vezama ideologije i književnosti

DUBRAVKA UGREŠIĆ
10.11.2009.
u 15:32

Predavanje hrvatske književnice Dubravke Ugrešić o vezama ideologije i književnosti u negdašnjem kinu Mosor u četvrtak u 19.30 sati jedno je od najzanimljivijih događanja konferencije Exit Europe.

Predavanje ugledne hrvatske književnice s inozemnom adresom Dubravke Ugrešić o vezama ideologije i književnosti u negdašnjem kinu Mosor u četvrtak u 19.30 sati jedno je od najzanimljivijih događanja konferencije Exit Europe – nove geografije kulture. U suradnji sa stranim institucijama organizira je Savez za Centar za nezavisnu kulturu i mlade, a očekuje se 120 sudionika, ponajviše iz jugoistočne Europe.

Na skupu će predavati i teoretičar Mark Terkessidis te filmski redatelj Želimir Žilnik, a na okruglim stolovima sudjelovat će i istaknuti strani gosti poput Wenceslasa de Lobkowicza iz Opće uprave za proširenje Europske unije. Tema skupa su europske kulturne politike koje su tek u nastajanju. Naravno, neće se samo teoretizirati o utjecaju (ograničavajućem, ali i poticajnom) europske kulture politike na zemlje jugoistoka Europe nego će biti riječi i o konkretnim problemima i projektima te suradnji u regiji koja je u kulturi možda i najizdašnija i najpoticajnija.

Komentara 1

CH
Charlemagne26
16:54 10.11.2009.

Nevjerojatno - ne znate da bi u tekstu trebale navesti u kojem se GRADU odrzava taj skup? Tko ovo pise - neka kumica s pijace?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije