Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olivia Jackson

Dublerica Mille Jovovich u stravičnoj nesreći ostala bez ruke, sud presudio: nije kriva

Foto: Instagram
21.04.2020.
u 17:03

Olivia Jackson, profesionalna kaskaderka koja je snimajući scenu za film "Resident Evil" teško ozlijedila te ostala bez ruke, nije kriva za nesreću, presudio je sud u Južnoj Africi.

Olivia Jackson, profesionalna kaskaderka i dublerica Mille Jovovich u filmu "Resident Evil:The Final Chapter" trenutno se na sudu spori zbog nesreće u kojoj je 2015. ostala bez ruke i gotovo paralizirana. Film se snimao u Cape Townu u Južnoj Africi, a Jackson se za vrijeme snimanja opasne scene na motociklu pri velikoj brzini zabila u kameru na dizalici koja se nije pomaknula na vrijeme. 

Nakon toga, u komi je provela 17 dana, teško je ozlijedila kralježnicu, iščašila rame, a slomljena rebra probila su joj pluća. Liječnici su joj morali amputirati ruku, a Jackson pati od trajnog oštećenja živaca, djelomične paralize i na licu nosi ožiljke. 

Sud je, godinu dana nakon podizanja tužbe, ipak presudio da Jackson nije bila kriva za nezgodu, već da je riječ o nemaru i loše isplaniranoj sceni od strane tvrtke Bickers Actions SA, zadužene za kaskade u filmu. 

U izjavi za medije Jackson je o presudi rekla: "Nedostaje mi moje staro lice. Nedostaje mi moje staro tijelo i moj stari život. Bar sada napokon imam sudsku presudu koja potvrđuje da je ova scena bila loše isplanirana i da ovo nije moja krivnja. Ono što me boli jest da ja moram živjeti s posljedicama tuđih pogrešaka, a nitko od odgovornih, niti onih koji su na filmu zaradili milijune, nije me financijski podržao". 

Ovo je samo prvi korak u onome što će biti dugačka pravna borba, pošto još uvijek nije poznato ima li Jackson, čiji muž za život također zarađuje kao kaskader u filmovima o Jamesu Bondu, pravo na odštetu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije