Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
16 -1°C
 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Riječki HNK I. Zajc ove godine ima na repertoaru 14 dramskih predstava. Od toga je šest stranih autora i osam "domaćih" autora. Od osam "domaćih" predstava, četiri su Frljićeve. Pa zar je taj stanoviti Frljić zaista toliko kvalitetan da kvantitativno ... prikaži još! vrijedi isto toliko kao svi domaći autori u zadnjih 200 godina, te svi strani autori u zadnjih 2500 godina postojanja dramskog kazališta? Frljić je za kazalište značajniji od Shakespearea, Ibsena, Čehova, Sofokla, Euripida, Molierea, Hugoa, Brechta itd....stvarno? U riječkom HNK je veći udio Frljićevih predstava u repertoaru nego što je bio udio Shakespearovih predstava u kazalištu u kojem je sam Shakespeare bio suvlasnik. Nemojte pričati gluposti, Frljić nije kazalište, Frljić je jugoudbaško zapišavanje mozgova, higijene, grada, države, kazališta i kulture. Gledajte Frljića i postat ćete Stazić.

 • Avatar moderatorVLjednoumnakomunjara
  moderatorVLjednoumnakomunjara:

  Možda i imamo, ali vi imate problema sa zdravim razumom. Hoćete reći da u Češkoj, Poljskoj, Italiji, Austriji, Sloveniji isto imaju problema sa demokracijom?! Naime, od tamo je dobio šup kartu i katastrofalne kritike, i to od lijevo liberalnih kritičara. ... prikaži još! Koga vi maslate sa ovim trećerazrednim likom koji je hodajući konflikt sa svima oko sebe???

 • stric8:

  ... i tako nas mili i dragi gost podučava da je društvo "dužno" bez pogovora financirat frljića ili .... ili smo nedemokratično društvo .... dragog i milog nam gosta uhvatit za ramena , okrenuti ga prema pašaluku , nabiti nogom ... prikaži još! u guzicu i mrš u 3mp...

Još iz rubrike Kultura

Leo Mujić
LEO MUJIĆ

Koreograf 'Ane Karenjine' i 'Glembajevih' u HNK Zagreb priprema balet 'Ponos i predrasude'

sasvim poludio

Sergej Trifunović papu nazvao "govnom iz Rima"

3
Dubravko Jelčić

Preminuo je naš ugledni akademik, književnik i povjesničar književnosti