Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Drugo i još veće izdanje Croatia International Choir Festivala stiže u Zagreb

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.07.2019.
u 12:31

Croatia International Choir Festival doživio je svoje inauguracijsko izdanje prošle godine u Zagrebu i već s prvim izdanjem privukao je pažnju kvalitetnim programom i međunarodnim gostima. Ove godine Festival doživljava svoje drugo izdanje koje će se održati od 2. do 5. srpnja u Zagrebu.

Ove godine na Festivalu će nastupiti zborovi iz cijelog svijeta, te se na popisu gostiju nalaze zborovi iz Zagreba, Rijeke, BiH, Kanade, Australije i SAD-a.

2. srpnja gosti dolaze u Zagreb, a već 3. srpnja možete ih čuti na dva koncerta u Bazilici Srca Isusova u 17 i u 20 sati u Palmotićevoj ulici. U 17 sati nastupit će zbor Southland iz Australije, te Boston City Singers iz SAD-a. U 20 sati moći ćete čuti i zagrebački vokalni ansambl „Iosephus“ s gostima iz Kanade – zborom Vancouver Island Choir i „Chorale“ from the BC Boys.

U četvrtak 4.7. zborovi će nakon stručnog seminara i nešto slobodnog vremena za sebe nastupiti na svečanom Gala koncertu svih sudionika u dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu s početkom u 20 sati. Uz već navedene zborove, na gala koncertu pridružit će im se i dva zbora koja smo imali prilike čuti i na prošlogodišnjem izdanju, a to su Trisagion iz Rijeke, te vokalni ansambl Arabeske iz Gračanice u Bosni i Hercegovini, a kao posebni gosti nastupit će i zagrebački zbor dječaka „BoysVoice“.

Spoznaja da se zborovi ovom festivalu ponovo vraćaju, govori o posebnom pristupu kojim organizatori vode brigu o publici, kao i o sudionicima, te o toplini i ljubavi za glazbu koji stoje iza ovog projekta.
- Ponosni smo i sretni što je naša mala organizacija - Pjevački studio Mozartine postala velika radionica te sa ponosom ovim putem predstavljamo drugo izdanje međunarodnog festivala zborova Croatia International Choir Festival. Ovaj festival svakako obogaćuje kulturnu ponudu grada Zagreba, te u Zagreb dovodi osam odličnih ansambala iz gotovo cijelog svijeta, obogaćujući naš grad sa tri vrhunska koncertna izdanja koji su svi redom besplatni za publiku! Stoga pozivamo zagrepčane da dođu i poslušaju ove glazbene čarolije koje im Studio Mozartine poklanja na početku ljetne sezone - komentirala je direktorica Festivala Iva Majcenić.

Kako bi i vi čuli ovogodišnje goste festivala, slobodno dođite na bilo koji od navedenih koncerata. Za Gala koncert 4.7. svoju besplatnu ulaznicu možete naručiti putem maila info@mozartine.hr, a koncerte u Bazilici Srca Isusova možete posjetiti i bez ulaznice.

Pjevački studio Mozartine i međunarodna udruga Culture Path koji već drugu godinu za redom donose ovaj jedinstveni događaj u Zagreb, ove godine spremaju i još jedan festival na hrvatskoj obali – Croatia International Jazz Festival koji će se održati od 18. do 25. srpnja, a već spremaju i treće izdanje Choir Festivala koje će se održati od 3. do 6. srpnja 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije