Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika strana produkcija

Druga sezona britanske serije "Hotel Portofino" snima se u Hrvatskoj

Foto: Inia Herenčić/HAVC
1/5
30.08.2022.
u 11:47

Druga sezona povijesne dramske serije Hotel Portofino trenutno se snima u Zagrebu, a ostale lokacije u Hrvatskoj uključuju dijelove Primorsko-goranske i Istarske županije, priopćio je u utorak Hrvatski audiovizualni centar

Ekipa će u Zagrebu provesti jedanaest dana, a snimat će na nekoliko lokacija, među kojima su Narodni dom i Hrvatski institut za povijest na Gornjem gradu te Muzej za umjetnost i obrt. 

Producentica serije Sarah Forbes Campbell istaknula je kako je njezino iskustvo s hrvatskom ekipom pozitivno te da je hrvatska filmska ekipa susretljiva i spremna za suradnju. 

Osim u glavnom gradu, kako navodi HAVC, druga sezona serije snima se i u Lovranu, gdje je smještena vila koja utjelovljuje Hotel Portofino u istoimenom mjestu na talijanskoj rivijeri. Ostale lokacije uključuju Matulje, Grožnjan i Belaj, a snimat će se i u Rijeci, dodaje HAVC.

Na snimanju u Hrvatskoj sudjeluje 135 hrvatskih filmskih djelatnika, među kojima su scenograf Ivan Veljača i tonski snimatelj Luka Mustač, a od ukupno 14 voditelja sektora, 13 ih je iz Hrvatske. Na snimanju u Hrvatskoj sudjeluje više od 800 domaćih statista. 

Serija nastaje u produkciji londonske kuće Eagle Eye Drama, napominje HAVC i dodaje kako se snimanje odvija uz pomoć servisne produkcije Drugi plan na čelu s Nebojšom Tarabom i Miodragom Silom, dok je direktorica filma Ivona Maras.

Hotel Portofino obiteljska je drama puna emocionalnih uspona i padova, s klasičnom 'whodunit' misterijom koja se razvija do dramatičnog vrhunca. Seriju je kreirao i napisao Matt Baker, a prikazuje davno uspostavljenu književnu tradiciju komičnih ’nevinih Britanaca u inozemstvu’ te otkriva mračnije ozbiljnije priče, smještene u povijesnu pozadinu uspona fašizma u Italiji. 

1/5

Sve epizode režira Adam Wimpenny, u glavnoj ulozi je Natascha McElhone, najpoznatija po ulozi Karen Van Der Beek u seriji "Kalifornikacija", a u drugoj sezoni još glume i Mark Umbers, Oliver Dench, Louisa Binder, Claude Scott-Mitchell, Carolina Gonnelli, Lily Frazer i drugi. 

Prva sezona serije snimala se 2021. u Hrvatskoj, a obje sezone snimaju se u sklopu Programa državne potpore za poticanje ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji provodi Hrvatski audiovizualni centar (Filming in Croatia).

Komentara 1

RV
rvisosevic
17:33 16.10.2022.

Kad ćemo vidjeti drugu sezonu i koliko će trajati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije