Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Interliber

Dolazi 300 izlagača iz 12 zemalja

10.11.2015., Zagreb -  Svecano otvorenje interlibera, 38. medjunarodnog sajma knjiga i ucila na Zagrebackom Velesajmu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
07.11.2016.
u 12:43

U utorak na zagrebačkoj Velesajmu počinje Interliber

Pripremili smo sve da 39. Interliber bude najbolji sajam do sada s višom razinom usluge - optimistično je izjavio predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Mišo Nejašmić najavljujući najveći sajam knjiga u Hrvatskoj koji počinje 8. studenog i traje punih šest dana.

Peti i šesti paviljon na Zagrebačkom velesajmu ove će godine na 13.000 četvornih metara ugostiti 300 izlagača iz dvanaest zemalja svijeta. Posebno će se predstaviti Pekinški sajam knjige, ali i izdavačka scena iz Srbije, koju će zastupati izdanja osamnaest nakladnika. Ljubitelje knjiga dočekuje više od 200 događanja, a na Interliber dolazi stotinjak gostiju, od pisaca i prevoditelja do ilustratora i urednika. Obogaćen je i program Znanstvenog kvarta, a peti će paviljon ove godine otvoriti i svoju galeriju za izložbe, susrete s piscima i davanje autograma. Ulaz je i dalje besplatan, pa se u Novom Zagrebu očekuju rijeke ljudi. Uz Interliber, Zagrebački velesajam ugostit će i 41. Inovu, ali i peti Infogamer, koji očekuje čak 70.000 posjetitelja s plaćenom ulaznicom (jednokratni posjet je 40 kuna). Riječ je o sajmu na koji čak trećina posjetitelja dolazi iz inozemstva. Iako je do sada Interliber uglavnom otvarao ministar kulture, ove je godine taj posao rezerviran za gradonačelnika Milana Bandića, koji je rekao da bolji uvod u zagrebački advent od ovih sajmova na Velesajmu nije moguće zamisliti. Sva tri sajma koji povezuju kulturu, inovacije i nove tehnologije okupit će čak 950 izlagača iz 32 zemlje na 32.000 četvornih metara u devet paviljona. Unatoč izdavačkoj krizi, vodeći izdavači najavljuju velik broj novih knjiga u rasponu od novih romana Kristiana Novaka, Slavenke Drakulić i Gorana Gerovca pa do monografija o Luki Modriću i Bruceu Springsteenu.

Od prijevoda valja izdvojiti biografiju Haila Selasija „Car“ iz pera poljskog novinara Ryszarda Kapucsinskog, roman „Leonora“ meksičke književnice Elene Poniatowske, „Sotonski tango“ Laszla Krasznahorkaia, „Genijalnu prijateljicu“ Elene Ferrante, knjigu „Teške odluke“ moguće prve američke predsjednice Hillary Clinton i knjigu „Stepinac, njegov život i vrijeme“ Robina Harrisa.

S novom knjigom „Ranokršćanska arheologija“ dolazi i Mirjana Sanader, Cody McClain Brown predstavit će roman „Croatia strikes back“, a Dino Milinović knjigu „Seuso: autopsija jednog slučaja“. Na Interliberu će tradicionalno biti dodijeljene i nagrade Ovca u kutiji za najbolju domaću slikovnicu te Kočićevo pero, koju dodjeljuje Zadužbina Petar Kočić iz Banje Luke.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije