Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOU U ZRAKU

Dok je Grašo snimao 'Moj galebe', galebovi se okomili na - dron

Autori: Vecernji.hr, Hina
05.05.2020.
u 10:54

Povodom blagdana sv. Dujma grad Split i ​gradska ​Turistička zajednica u suradnji s Dalmacija koncertom​ svojim građanima daruju koncert Petra Graše koji se za ​tu priliku snimao na praznom Peristilu.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u priopćenju podsjeća kako će tradiocionalna splitska Fjera ove godine izostati​, "sveti Dujam će se proslavit​i bez šušura, okupljanja, procesije i mise na Rivi, ​kao i ​tombule, Sajma Sudamje, bez velikog koncerta i vatrometa, bez svega što ​su građani godinama činili u zajedništvu".

​"Ove će godine biti drugačije nego ikad dosad, no unatoč tome vjerujem kako će se blagdan našeg sveca zaštitnika proslaviti u našim srcima i u našim obiteljima. Svim Splićanima, ali i svim gledateljima Hrvatske radiotelevizije, na dan svetog Dujma darujemo koncert Petra Graše s Peristila. Iako smo prisiljeni biti fizički razdvojeni, budimo zajedno u četvrtak ​na​večer ispred malih ekrana u ovoj neobičnoj, drugačijoj i vjerujem lijepoj proslavi​", poručio je gradonačelnik.

Grašo: Ja sam dijete Splita

​Petar Grašo je nakon koncerta izjavio da je dijete Splita, ​da je ​Split​ njegov​ dom bez obzira što posljednjih dvadesetak godina jako malo boravi u njemu. ​Dodaje da nije bilo specifičnih okolnosti ​i on bi nažalost i na ovog svetog Duju bio van Splita. No kako to obično biva, ​kaže Grašo, ​drugačije okolnosti diktiraju nekakav drugačiji životni plan, pa se tako dogodio jedan od najčudnijih i na nekih način najljepših koncerata u ​njegovoj karijeri, a opet koncert bez ijednog čovjeka u publici.

​"Da mi je netko rekao prošle godine kako ć​u​ svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen mislio ​bi da je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno ​sam​ sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima​. Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak ​na​večer biti u svom domu, pred malim ekranima. Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca​", poručio je Grašo. 

Koncert će se emitirati na blagdan svetog Dujma, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije. 

A dok je Petar Grašo na Peristilu izvodio slavnu pjesmu "Moj galebe" Olivera Dragojevića, pravim galebovima očito se nije svidio dron koji ga je snimao. Fotograf agencije Pixsell zabilježio je zanimljiv trenutak u kojem su galebovi izvršili napad na leteću prijetnju. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije