Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otok

Dodjelom nagrada završen 26. festival glumca

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
20.05.2019.
u 11:57

Nagrada Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodjeljena je Matei Marušić za ulogu Laure Wingfield, a nagradu Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Dominik Karakašić za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“

Predstava „Konstelacije“ Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i produkciji Teatara Exit iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2018. proglašena je za najbolju predstavu 26. Festivala glumca koji je proteklog vikenda, svečanom dodjelom priznanja, završio u Otoku. Za tu predstavu dodijeljena je Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini.

Tijekom ovogodišnjeg festivala u devet dana prikazano je 17 predstava iz natjecateljskoga i jedna predstava iz popratnoga programa. Odlukom ocjenjivačkog suda, kojega su činili Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Branimir Vidić – Flika. Nagrada Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodijeljena je Matei Marušić za ulogu Laure Wingfield u predstavi „Staklena menažerija“ Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci. 

Nagradu Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Dominik Karakašić za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar. Nagrada za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade Nevenka Filipović dodijeljena je ansamblu predstave „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar.

Ansambl predstave čine: Juraj Aras, Sanja Zalović, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta. Nagradu Fabijan Šovagović dobila je Olga Pakalović za ulogu Olge u predstavi „Konstelacije“ Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i produkciji Osječkoga ljeta kulture 2018. i Teatra Exit u Zagrebu te ulogu Sanje u predstavi „Svaki tvoj rođendan“ Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, Ana Vilenica za ulogu Julienne Bušić u predstavu „Tko je ubio Zvonka Bušića“ Tihomira Dujmovića u režiji Roberta Kurbaše i produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese iz Zagreba, Filip Križan za ulogu sina u predstavi „Susret“ autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba i Siniša Popović za ulogu oca u predstavi „Susret“ autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba. 

Festivalsko vijeće Festivala glumca dodijelio je i dvije nove nagrade pa je tako Nagradu Ivo Gregurević, za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu, dodijeljena predsjednici Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perici Martinović. Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti bivšoj vukovarskoj gradonačelnici i pročelnici županijskog ureda za kulturu Zdenki Buljan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije