Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunski filmovi

Dodjelom nagrada najboljima završen 13. Vukovar film festival

Foto: VFF
07.07.2019.
u 23:03

Tijekom četiri festivalska dana u Vukovaru je na šest lokacija prikazano niz dokumentarnih, kratkometražnih i dugometražnih filmova među kojima su i pobjednici festivala u Berlinu i Cannesu.

Dodjelom nagrada najboljim filmskim ostvarenjima završen je 13. Vukovar film festival. Odlukom ocjenjivačkog suda za najbolji dugometražni film proglašen je film „Razbijačica sustava“ redateljica Nore Fingscheidt.

Za najbolji film ovogodišnjeg vukovarskog festivala proglašen je film „Šaptači“ redatelja Barnabasa Totha. Najbolji dugometražni film je „Kalin i zatvorske ekipa“redatelja Petka Gyulcheva. Posebno priznanje žirija dodijeljeno je za film „Nebeska tema“ redatelja Mladena Matičevića. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Žarku Potočnjaku dok je Nagrada Krsto Papić, koja se dodjeljuje za poseban doprinos hrvatskoj kinematografiji, uručena Mariu Iveziću.

Tijekom četiri festivalska dana u Vukovaru je na šest lokacija prikazano niz dokumentarnih, kratkometražnih i dugometražnih filmova među kojima su i pobjednici festivala u Berlinu i Cannesu. Kako je rekao direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić u proteklih 13. godina na festivalu je prikazano više od 1.000 vrhunskih filmova te su ugostili isto toliko filmskih umjetnika, a filmove je gledalo više od 350.000 posjetitelja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije