Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrade

Dodijeljene nagrade u sklopu Dana HNK Split

zoja ojdak
HNK
05.05.2010.
u 13:09

U sklopu Dana Hrvatskog narodnog kazališta Split dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade za ukupan doprinos kazalištu i umjetnička ostvarenja u protekle dvije kazališne sezone.

U sklopu Dana Hrvatskog narodnog kazališta Split dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade za ukupan doprinos Kazalištu i umjetnička ostvarenja u protekle dvije kazališne sezone. 

Glumica Zoja Odak dobila je nagradu Ivo Tijardović za umjetnička ostvarenja i ukupan doprinos Hrvatskom narodnom kazalištu Split, inspicijentica Elza Tudor Gančević nagradu Ante Marušić za doprinos Operi u sezoni 2008/09. i 2009/10, glumac Ante Čedo Martinić nagradu Marko Fotez za umjetnička ostvarenja u Drami u protekle dvije sezone, balerina Irina Čaban nagradu Ana Roje za umjetnička ostvarenja u Baletu, a videoumjetnik Dan Oki dobitnik je nagrade Rudolf Bunk za najbolje umjetničko ostvarenje u oblikovanju scenskog rješenja u predstavama HNK Split.

Dan Hrvatskog narodnog kazališta Split slavi se od 2002. u spomen na 6. svibnja 1893. kada je svečano otvorena zdanje Obćinskog kazališta, današnja zgrada HNK Split. Nagrade se dodjeljuju bienalno, a nose imena velikana splitske kazališne povijesti. Ove se godine Dan HNK Split obilježava dan ranije, 5. svibnja, a na svečanosti u kazališnom foyeru dodijeljene su nagrade ovogodišnjim dobitnicima. Nagrade su dodijelili intendant HNK Split Milan Štrljić, predsjednik Udruge pokrovitelja Frane Galzina te zamjenica splitskoga gradonačelnika Anđelka Visković. Udruga pokrovitelja laureatima će dodijeliti i simboličnu novčanu nagradu

O nagradama su odlučivali dr. sc. Joško Belamarić, povjesničar umjetnosti, Branka Brekalo, novinarka, te ravnateljice Baleta, Opere i Drame Almira Osmanović, Maja Žarković i Dubravka Lampalov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije