Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDGU

Dodijeljene Nagrade i Diploma „Milka Trnina“

13.06.2019.
u 13:52

U srijedu, 12. lipnja u 12 sati u Muzeju Mimara dodijeljene su Nagrade i Diploma "Milka Trnina".

Dobitnici Nagrade „Milka Trnina“ za 2018. godinu su mezzosopranistica Diana Haller i pijanist Filip Fak za koncert održan u Hrvatskom glazbenom zavodu 29. studenog 2018. godine.

- Mnogolikost glazbeničkih uloga koje uspješno ostvaruju Diana Haller i Filip Fak vjerovatno se najbolje ogleda upravo u Liedu, formi koja uz sve glazbeničke kvalitete koje se u svih vrhunskih glazbenika podrazumijevaju, poput savršene tehnike, visoko razvijene muzikalnosti i jasno profilirane umjetničke osobnosti, zahtijeva i niz drugih darova i vještina kako bi se manifestirala u najboljem mogućem obliku. Najvažniji i najuočljiviji od tih darova kod Diane Haller jesu: veliki raspon glasa i prekrasna boja, potpuna kontrola daha, sposobnost finog bojanja tonova, jasno, ne samo glazbom, već i tekstom uvjetovano fraziranje te ono što je posebno fascinantno kod Diane Haller – ljepota piana. Pijanist kao umjetnički suradnik pjevača često je u javnoj percepciji nepravedno marginaliziran, prijesvega zbog nerazumijevanja važnosti njegove uloge u smislu umjetničke kompatibilnosti s pjevačem. Sinergija pjevača i pijanista zahtijeva sve ono što Filip Fak posjeduje: tehnički perfektnu i visoko izgrađenu glazbeničku osobnost te iznimnu senzibilnost za komorno muziciranje. Snažno umjetničko razumijevanje koje krasi duo Haller – Fak bilo je čujno i vidljivo u svakoj odsviranoj i otpjevanoj noti koncerta na kojem su izvedena kanonska djela repertoara solo popijevke. - stoji u obrazloženju Jelene Knešaurek Carić.

Dobitnik Diplome „Milka Trnina“ za 2018. godinu je Papandopulo kvartet za koncert na otvaranju 6. izdanja festivala Izlog suvremenog zvuka pod nazivom “Uzet ćemo vam 2000 sekundi života”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije