Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVALSKI HIT

Dnevnik Diane Budisavljević nagrađen u Njemačkoj, kreće u Srbiju

11.11.2019.
u 14:06

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević nagrađen je na filmskom festivalu u Cottbusu kao najbolji debitantski film

"Redateljica Dana Budisavljević uvjerljivo je i emotivno snažno ispričala priču o mračnom poglavlju iz povijesti svoje zemlje Hrvatske uspješno ujedinivši igrane scene i dokumentarni materijal. Suzdržano se koristi filmskim sredstvima uzdajući se u istinitost iskaza svjedoka. Glumačka ekipa omogućuje nam osjetiti vrijeme u kojem se hrabrost i ljudskost nisu podrazumijevali", riječi su žirija Filmskog festivala u Cottbusu koji je završio sinoć.

Njemačka premijera filma Dnevnik Diane Budisavljević održana je prošlog tjedna u Cottbusu, samo nekoliko dana nakon međunarodne premijere filma na 56. Međunarodnom filmskom festivalu Golden Orange u Antaliji. Nagrada je filmu stigla uoči beogradske premijere najavljene za danas, 11. studenoga, u Kombank dvorani u sklopu festivala Slobodna zona.

Dnevnik Diane Budisavljević premijerno je prikazan ljetos na Pulskom filmskom festivalu, gdje je osvojio šest nagrada, među kojima i nagradu za najbolji hrvatski film. Nakon uspješne ljetne turneje i svečane zagrebačke premijere u KD Vatroslava Lisinskog, film se od 3. listopada redovno prikazuje u kinima širom Hrvatske u distribuciji tvrtke Hulahop, ujedno i producenta filma.

Dosad ga je u Hrvatskoj pogledalo oko 30 000 ljudi, a i dalje igra u CineStar kinima te u ostalim kinima Kino mreže. Redovna kinodistribucija u Srbiji započinje 14. studenog i film će u distribuciji tvrtke Fame Solutions biti prikazan širom zemlje.

Komentara 6

KA
kajinx
14:38 11.11.2019.

Zašto Hvratska dozvoli ovakve laži! Treba je tužiti i zatvoriti.

DE
derin
15:15 11.11.2019.

Je li ovo još jedan film Hrvati ustaše, zločinci!? Dotle se u svijetu i u Europi snimaju komedije, drame, trileri sa svakodnevnim životom kao temom, u nas samo ustaše i partizani, a u komediji im je vrhunac izrugivanje ljudi i to loše iz dalmatinske Zagore i to sve našim novcem. Pogledajte kako Šveđani snime odličan akcijski film "Masterplan" ili Nijemci odličnu miniseriju "Isto nebo", o DDR-u, ali u naših je jugonostalgija naglašena,ne daj Bože išta ružno o Jugoslaviji. I da jesu li relevantni podaci u filmu ili to još jedan Jasenovac sa 700 000 ubijenih Srba!? I baš čudno niti jedan "veliki" glumac iz tih filmova nije se probio van.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
16:32 11.11.2019.

1) Priznanje za najbolji hrvatski dugometražni film dodjeljuje se filmu Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević. „Za izvrsno ispričanu istinitu, kompleksnu i osjećajnu priču sa velikom dozom dostojanstva i snage i uspješnom kombinacijom igranog, dokumentarnog i arhivskog dijela.“

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije