Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knjiga tjedna

Dnevnik bez dlake na tastaturi kompjutora

30.07.2018.
u 12:47

Sanju Pilić čitaju i veliki i mali, redovna je (i nagrađivana) sudionica Večernjakova natječaja za kratku priču Ranko Marinković, a nedavno joj je Mozaik knjiga izdala neveliku knjižicu “Sve što sam naučila”, koja nosi podnaslov: “Zapisi s Fejsa” (urednik Zoran Maljković, 79 kuna).

I baš kao što podnaslov otkriva riječ je o ukoričenim pričama – bolje je zapravo reći: mislima, stavovima, slikama, impresijama – koje je ova književnica zapisivala na svom Facebook profilu, a koji su nailazili na veliki odjek kod njezinih prijatelja i pratitelja.

Zapisi počinju u srpnju 2015. godine i vode čitatelje do samog kraja 2017. godine te su, uz zanimljive stavove i razmišljanja i izuzetno lijepo ilustrirani (grafičko oblikovanje knjige sačinila je Marija Morić), te tvore svojevrsni “pogled” u glavu jedne žene koja zaista ima što reći.

Sanja Pilić je ovdje iskrena i prema sebi i prema drugima, ponekad i kritična, vesela i tužna, pomalo cinična... Iza nje je životno iskustvo koje je oblikovalo nju kao osobu, ali i ove njene zapise kojima su upravo spontanost i pisanje ‘bez dlake na tastaturi kompjutora’ glavne odlike.

Autorica tako piše o ljubavima, samoći, djeci i unucima, poznanicima, prijateljicama... Naravno datumi, također, otkrivaju djeliće njezine priče, jer vrijeme ljeta i odmora nosi sasvim drugačije ozračje od onog kada kiše prvi put potope Zagreb u listopadu ili kada svi polude zbog adventskih događanja u metropoli.

Ovo je dakle i sasvim specifičan dnevnik, pisan u formi tehnoloških čuda s kojima danas baratamo, ali vješto koncipiran tako da emocije i poruke lako probijaju kroz hladnu tehniku.

Upravo zbog toga zapisi s Fejsa bili su i te kako vrijedni i značajni da dođu do korica, a ova knjiga ima svoje mjesto i u torbama za plažu. Iz njih će spremno izroniti negdje pod suncobranom ili u dubokoj hladovini bora. Tko zna, možda inspirira za neku novu, pametnu misao na Fejsu.

 

>> Promocija knjige Ive Sanadera 'Velika koalicija'

1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije