Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čista petica za promociju splitskog Orašara

Djelo vječnog dječaka pred splitskim đacima

Koreograf Dinko Bogdanić učenicima govori o baletu
Foto: Pixsel
04.12.2013.
u 07:30

Veliku pozornost i pravo veselje učenika OŠ Pojišan i OŠ Pujanke izazvali su plesači splitskog Baleta izvevši u gimnastičkoj dvorani nekoliko plesova iz Orašara

Čistu peticu zaslužuje intendant HNK Split za ideju da premijeru jedne predstave najavi u školi. Veliku pozornost i pravo veselje učenika OŠ Pojišan i OŠ Pujanke izazvali su plesači splitskog Baleta izvevši u gimnastičkoj dvorani nekoliko plesova iz Orašara, jednog od najpopularnijih baletnih djela kojeg će premijerno izvesti u petak. Koreografiju i režiju Waczlava Orlykowskog na scenu prenosi Dinko Bogdanić, ravnatelj splitskog Baleta, a orkestrom HNK-a ravnat će maestro Hari Zlodre. Na pozornici će biti više od stotinupedeset sudionika predsatve: solista, članova ansambla i polaznica Baletnog studija splitskog teatra, a za predstavu je izrađeno više od 200 kostima. Scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, a kostimografiju Barbara Bourek.

- Bit ću najsretniji kad budete sjedili u publici. Čajkovski, koji je napisao glazbu za ovaj balet rekao je da je dječak koji nikada nije odrastao i to je najljepše, kazao je osnovcima dirigent Hari Zlodre pozvavši ih u teatar.

Ukrajinka Ieva Karpilovska, jedna od tri solistice koje u Orašaru igraju Klaru, a u Splitu pleše četiri godine, naglasila je da je balet teško zanimanje koje zahtijeva puno snage i živaca. No sve se zaboravi kad se iziđe pred publiku. Nakon ovakve promocije valja očekivati više mladih u kazalištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije