Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZGLED SLAVNOG MIŠA

Disney planira redizajnirati Mickeya Mousea

Epic Mickey 1
Walt Disney Co
19.11.2009.
u 18:01

U novoj računalnoj igri "Epic Mickey" miš na kojem je Walt Disney sagradio svoje carstvo postat će opakiji i opasniji, u skladu s novim vremenima.

Danas 81-godišnji glodavac, temelj na kojem je Walt Disney Co. izgrađen, i zbog čega tog showbiz diva u Hollywoodu zovu "mišja kuća" ("The Mouse House") trebao bi dobiti novi izgled u igri za Nitendo Wii konzolu koja će se na tržištu pojaviti sljedeće jeseni.

U igri apokaliptičnog izgleda, Goofy (Šiljo) ima robotski izgled, a Donald Duck (Pajo ili Paško Patak) je zombi prosutih crijeva. Naime, okruženje u kojem se odvija radnja igre je "pustoš crtića", apokaliptična ničija zemlja u kojoj Mickey susreće svojeg prethodnika.

U pitanju je zec Oswald, lik kojeg je Walt Disney kreirao 1927. ali su sva prava na njega prigrabili ljudi iz studija Universal u kojem je mladi crtač tad radio. Razočarani Walt odlučio je krenuti samostalno u posao, a ideje za jednoga ukradenog glodavca primijenio je na drugog, kojem je i dao glas, i napravio carstvo na njemu. (Prava na Oswalda tvrtka Disney je dobila natrag tako što je TV postaja ESPN dopustila prelazak komentatora američkog nogometa Ala Michaelsa na NBC Universal.)

Koristeći boje i razrjeđivač iz čarobnog kista, Mickey mora tijekom igre svladati gospodara pustoši, svojeg starog neprijatelja Crnu Mrlju (Phantom Blot), zadobiti povjerenje Oswalda (koji je ogorčen i zavidi Mickeyu na njegovoj popularnosti) i skupa s njim spasiti situaciju.

- Čovječe, dobili smo priliku da prčkamo po jednom od najprepoznatljivijih simbola na svijetu - kaže tvorac igre "Epic Mickey", Warren Spector iz Disneyjeve tvrtke za kreiranje igara Junction Point.

- Htio sam da bude zločest, kad ovu igru igrate kao Mickey, možete se ponašati ružno i čak biti sebični.

No, Spector ističe da će Mickey i dalje imati svoje prepoznatljive osobine, bit će pustolovan, gorljiv i znatiželjan.

- Mickey nikad neće ići okolo i ubijati ljude.

Povjesničari medija ističu da je novo lice Mickeya ustvari manje-više ono staro: kad se on prvi put pojavio, prije točno 81 godinu (18. studenoga 1928.) u crtanom filmu "Parobrod Willie", on nije bio dobri konformistički američki lik kakav je kasnije postao, već više zločesti nestaško, neka vrsta Barta Simpsona tog doba, koji se zna i potući, praviti neslane šale sa svojim prijateljima poput Clarabelle, i sočno ljubiti u usta s Minnie, ponekad i bez njezina pristanka...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije