Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AND THE OSCAR GOES TO...

Disney i Pixar pucaju na veliko za 'Wall-E'

30.10.2008.
u 16:43

Nakon golemog uspjeha animiranog filma o robotiću samom na svijetu, u kojem mala smetlarska naprava spašava čovječanstvo od besiljnog lutanja svemirom u okrilju korporacijskoga umjetnog obilja, pojavile su se glasine da bi  "Waste Allocation Load Lifter Earth-class" mogao postati i kandidat za najbolji film godine uopće, a ne samo u kategoriji za najbolji dugometražni animirani film.

Zadnji put se Disney u "ozbiljnu" utrku za Oscara upustio 1991., prije nego što je uvedena kategorija najbolje dugometražne animacije, s "Ljepoticom i zvijeri" (Oscara je dobio "Kad jaganjci utihnu"). Prvi put od 2001. otkad postoji kategorija najboljega cjelovečernjeg crtića (koju Disney nikad nije osvojio samostalno, ali ju je s Pixarom osvojio tri puta, od njihovih filmova nagradu nisu dobili samo "Auti"), Disney s nekim uratkom puca i izvan kategorije crtića i ozbiljno konkurira za najbolji film uopće u protekloj godini.

Hoće li ući među pet nominiranih, još se ne zna, ali u stručnom hollywoodskom glasilu "Variety" jučer su se pojavili poznati oglasi "for your consideration" ("razmotrite") koji promoviraju "Wall-E" i kao najbolji anmirani i kao najbolji film godine uopće. Hoće li američka Akademija filmskih znanosti i umjetnosti uvrstiti neodoljivog robota među kandidate za najbitniju nagradu godine, ili će se uplašiti mogućnosti da Wall-E dograbi pozlaćeni kipić i zgnječi ga u svojoj kutiji za gnječenje smeća, vidjet ćemo kad 9. siječnja 2009. budu objavljene službene nominacije za 81. dodjelu Oscara.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije