Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Christieʼs

Dio zbirke Liz Taylor od 30 milijuna USD ide na aukciju

Dragulji Liz Taylor
arhiva
11.12.2011.
u 15:57

Christie’s će ponuditi ukupno 269 dragulja, čija je procijenjena vrijednost veća od 30 milijuna dolara. Među njima je i dijamant Krupp od čak 33,19 karata, a mogao bi postići cijenu od 3,5 milijuna dolara

Nakon smrti hollywoodske legende Elizabeth Taylor, mnogi su se zapitali što će biti s njenom nevjerojatnom zbirkom dijamanata, među kojima su neki od najvećih i najvrednijih na svijetu. Dio te ostavštine, objavila je kuća Christie’s, uskoro će biti ponuđen na tri uzastopne aukcije, od kojih će se prva održati u utorak navečer, a ostatak u srijedu tijekom dana. 

Na ovom maratonskom događanju Christie’s će ponuditi ukupno 269 dragulja, čija je procijenjena vrijednost veća od 30 milijuna dolara.  Među njima su i neki od najpoznatijih komada nakita legendarne glumice, uključujući dijamant Krupp od čak 33,19 karata, koji bi sam mogao postići cijenu od tri i pol milijuna dolara.  

Tu je i La Pérégrina, ogrlica od bisera, dijamanata i rubina iz ranog 16. stoljeća vrijedna najmanje tri milijuna dolara, te poznati Bvlgarijev komplet, koji čine ogrlica, privjesak, prsten, naušnice i narukvica ukrašene smaragdima i dijamantima ukupne vrijednosti oko 3,7 milijuna dolara. Nabrojena blaga glumici je poklonio bivši suprug Richard Burton, no on nije jedini koji je divu darivao nakitom. Na aukciji će se, primjerice, naći i antikna dijamantna tijara iz 19. stoljeća koju je Liz dobila na dar od Mikea Todda.  

Za one koji o takvim komadima mogu samo sanjati Christie’s je najavio i putujuću izložbu dijela kolekcije Taylor, koja će sredinom 2012. krenuti iz Moskve i obići svijet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije