Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skulptura Dine Dvornika

Ima tron, ali podiže praznu ruku jer kralj funka nije okrunjen

Tomislav Hršak
Foto: Igor Kralj/Pixsell
29.09.2017.
u 09:48

Akademski kipar Tomislav Hršak izradio je kip prvog hrvatskog glazbenika koji će biti postavljen u tematski park rock’n’rolla u Hatzovoj

Tematski park rock’n’rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu danas slavi Dinu Dvornika.

U parku skulptura njegova će se pridružiti skulpturama Ramonesa, Joea Strummera, Johna Lennona, Nicka Cavea, Amy Winehouse, Jimmyja Hendrixa, Iggyja Popa, Davida Bowieja... i biti ujedno prva skulptura hrvatskog glazbenika među svjetskim rock-velikanima, a izradio ju je akademski kipar Tomislav Hršak.

– Kao autora me predložio profesor Tomislav Buntak. Oduševljeno sam prihvatio i bacio se na jednomjesečnu izradu skica, uz što sam paralelno preslušavao Dininu glazbu i motivirao se. Daljnji korak bio je sastanak s Danijelom Dvornik koja je trebala odobriti postavljanje skulpture – govori kipar Hršak pa nastavlja:

– I evo! Bacio sam se na njega entuzijastično i brzo i napravio ga za pet dana. Htio sam uhvatiti njegov karakter kroz pokret, u gesti kao da će se svaki čas dići iz fotelje i svima pokazati kako se pjeva i pleše. Naglasio sam pogled, a ta fotelja trebala bi biti tron, dok gesta podignute ruke sugerira kralja. No u ruci nema kuglu koja se običava stavljati kraljevima jer on je neokrunjeni kralj funka. Skulptura će na svoje mjesto biti postavljena večeras u 20 sati, a slijedi party “Udri jače, manijače”.

Komentara 1

PU
pulizg
23:13 29.09.2017.

meni je ovo prije Freddie Kruger nego Dino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije