Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDIN KARAMAZOV I IVAN JELIĆ

Dijalog lutnje i tenora u intimnoj atmosferi Lisinskog

Edin Karamazov
Goran Stanzil/PIXSELL
31.05.2017.
u 18:04

Kroz jedinstven, rijedak i neobičan program redale su se skladbe rane engleske renesanse, ruske romanse, talijanske kancone, njemačkog lieda te tradicionalne glazbe s područja Balkana.

Kada perfekcionistički minimalizam dvojice umjetnika ispuni i nahrani  svaku prisutnu dušu u publici, znamo da smo upravo svjedočili jednom od onih koncerata koji dugo ostaju u našem sjećanju. Upravo tu čast su nam ponedjeljak pružila dva Zeničanina sa zagrebačkim adresama - svjetski poznati virtuoz na lutnji Edin Karamazov i mladi tenor Ivan Jelić.

Suradnja ovih glazbenika krenula je kroz Ivanov autorski projekt EthnoRemake te se nastavila emotivnim i iskrenim glazbenim izričajem lutnje i ljudskog glasa u Maloj dvorani Lisinski. Kroz jedinstven, rijedak i neobičan program redale su se skladbe rane engleske renesanse, ruske romanse, talijanske kancone, njemačkog lieda te tradicionalne glazbe s područja Balkana.

Bilo je tu nadasve zanimljivih autora poput J.Downlanda, A. Piazzolle, V. Vavilova, A. Šantića te K. Odaka. Prepuna dvorana u nevjerici je uživala u svakom tonu i noti dvojice maestralnih umjetnika koja se svakim pljeskom uključila u intimni dijalog lutnje i tenora. Na najljepši mogući način, Edin i Ivan su nas počastili jednom novom dimenzijom poezije ispisanom glasom i prstima na lutnji i gitari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije