Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLUĐI CRTIĆ ZA ODRASLE

'Devetka' stiže 9. 9. 2009.

30.01.2009.
u 14:55

Animator iz Los Angelesa Shane Acker svojim je trećim filmom "9" prije četiri godine ušao u uži izbor za Oscara za najbolji kratki animirani film. Oscara nije dobio, Akademija je smatrala da je bolji "Mjesec i sin", ali je zato Acker privukao pozornost nekih velikih faca kojima se njegov uradak silno svidio.

Jedanaestominutni crtić bez teksta (može se cijeli pogledati na autorovu sajtu,) u kojem krpene lutke pokušavaju preživjeti u razorenim ostacima ljudske civilizacije, svidio se redateljima Timu Burtonu ("Bubimir", "Božićna noćna mora", "Sweeney Todd") i Timuru Bekmambetovu ("Noćna straža", "Tražen") te je taj producentski "T. B. dvojac" prikupio novac i financirao dugometražni animirani film Shanea Ackera, koji se zove "9" kao i originalni kratki film iz kojeg je nastao.

Na početku filma krpeni lutak obilježen brojem 9 oživi i zatječe još osam lutaka; premda je posljednji od njih dobio svijest, postaje njihov vođa u naporima da prežive i očuvaju ostatke ljudske civilizacije. U originalnom crtiću nijemi 9 dobio je u dugometražnom filmu glas koji mu je podario Elijah "Frodo" Wood, a ni ostatak glasovne ekipe nimalo ne zaostaje: John C. Reilly, Jennifer Connelly, Crispin Glover, Martin Landau, Christopher Plummer...

Taj fantastični, briljantno urađeni postapokaliptični film u kojem se hrabre krpene lutke bore sa strašnim protivnicima, previše je stravičan da bi ga gledala djeca (što napominjemo zbog ono malo preostalih neznalica koji još misle da su svi crtani filmovi samo dječja posla), ali će odraslima svakako biti atraktivan. Premijera će, u skladu s naslovom filma, biti 9. rujna ove godine; jedva čekamo. Pogledajte trailer!

(Službena stranica filma )

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije