Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija SC

Davor Sanvincenti izlaže zvučno-prostornu instalaciju ∅

davor sanvincenti
Foto: Kultura promjene
14.04.2015.
u 16:07

Kustosica je Karla Pudar, a stručni prijatelj na projektu Mijo Gladović

Muzički biennale Zagreb u suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra organizira multimedijsku izložbu Davora Sanvincentija ∅, kustosica je Karla Pudar, a stručni prijatelj na projektu Mijo Gladović.  Izložba se otvara u petak, 17.4. u Galeriji SC s početkom u 19 sati, a može se pogledati i poslušati u radno vrijeme Galerije SC do 25. travnja. http://galerija.sczg.hr

Zvučno-prostornom instalacijom ∅ Sanvincenti nastavlja istraživanje odnosa treperavih prostranstva zvjezdanih šumova i opipljive realnosti svijeta oko nas gradeći kontrapunkt zvuka i tišine. Interaktivna instalacija sastoji se od reza debla drevne istarske masline, ispolirane japanskom tehnikom otkrivanja godova. Između godova autor perforira one konstelacije zviježđa koje su bile vidljive u trenutku kad je maslina dopustila rez. Punjene korijenom iste masline, konstelacije ostvaruju potpunu vertikalizaciju, povezanost najdubljeg s najvišim. Posjetitelj je pozvan da nježnom gestom prijeđe preko vremena jednog stabla te tako aktivira zvukove, šumove i harmonije prirodnih zvučnih zapisa ukorijenjenih među godovima. Njihovom aktivacijom u prostor se ultrasoničnim zvučnicima isprepliću i odašilju valovi snimljeni zvučnim sondama NASAe i terenskih snimki izvornog područja masline. Zvuk usmjereno putuje prostorom galerije stvarajući individualizirano iskustvo slušanja, ovisno o poziciji. (Iz predgovora kataloga izložbe.)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije