Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
angažirano izdavaštvo

Dar srpskog Helsinškog odbora Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

latinka
27.11.2009.
u 17:36

Od 1994. godine Helsinški odbor za ljudska prava Srbije objavio je 137 knjiga, 11 dokumentaraca i časopis Helsinšku povelju. Ta je biblioteka jučer darovana Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Od 1994. godine Helsinški odbor za ljudska prava Srbije objavio je 137 knjiga, 11 dokumentaraca i časopis Helsinšku povelju. Ta je biblioteka jučer darovana Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a na skupu u Novinarskom domu predstavili su je Latinka Perović, Sonja Biserko i Seška Stanojlović uz domaćine Slavka Goldsteina i Nenada Popovića.

 – I u Hrvatskoj su izdavači objavljivali knjige o istim temama kao i vi, ali nijedan nakladnik nije se sustavno tome posvetio – rekao je Goldstein. Sonja Biserko istaknula je da se do istine ne može doći samo sudskim postupcima, dok je Latinka Perović spomenula neke autore poput Bogdana Bogdanovića, Marka Nikezića, Ivana Đurića, Ivana Stambolića, Novaka Pribičevića, Zorana Đinđića, Olgu Popović-Obradović i Slobodana Inića rekavši da je moto njihovih knjiga nepristajanje na laž i zločin.

Komentara 5

EF
efteling
18:42 27.11.2009.

Da vas nasmejem.Da li sam rekao nesto pogresno?

OB
observer
17:53 27.11.2009.

Ne znam kakva je svrha ovog \"dara\"! Je li zaista prioritet u Hrvatskoj da se njeni gradjani upoznaju sa krsenjem ljudskih prava u Srbiji? Nadalje, sumnjam da je Goldstein zainteresiran za ljudska prava Hrvata, Zidova i ostalih manjina sigurno jeste,, a vecinskom narodu kako bude!

EF
efteling
18:03 27.11.2009.

Observer,ovo je kulturna oblast a ne politika.Postoje pametni ljudi u Hrvatskoj koji ne misle crno-belo,vec su intelektualci i samim tim im novih stiva nikad nije dosta,zato i jesu intelektualci a ne goveda koja idu za pastirima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije