Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
frankfurt - stockholm

Hrvatski štand posvećen je performansu i velebnoj knjizi znanstvenice Suzane Marjanić

04.06.2014., Zagreb - Knjizevnica Marica Bodrozic. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
09.10.2014.
u 15:32

U sklopu tog performansnog hrvatskog pristupa, u Frankfurtu će nastupiti i Siniša Labrović, a svoje će knjige izložiti i dvadeset pet nakladnika među kojima je i Večernji list

Po dugogodišnjoj tradiciji, u četvrtak, dakle prvog radnog dana frankfurtskog sajma knjiga literarni svijet saznat će tko će dobiti Nobelovu nagradu za književnost. Vijest o tome bit će objavljena u Stockholmu u 13 sati, a među kladioničarima se ove godine, doduše sramežljivo, spominje i hrvatska književnica s inozemnom adresom Dubravka Ugrešić.

No, još jedna spisateljica hrvatskih korijena, Marica Bodrožić (živi i piše u Njemačkoj) dobro će pamtiti 9. listopada jer će danas u 15 sati gostovati na znamenitoj Plavoj sofi, koja ove godine ugošćava i nobelovku Hertu Müller, ali i engleskog pisca povijesnih bestselera Kena Folleta.

A 8. listopada, nulti dan najvećeg sajma knjiga na svijetu obilježila je Finska kao zemlja počasni gost, ali i brazilski pisac Paulo Coelho, koji se predstavio sedmoj sili razgovorom s direktorom sajma Jürgenom Boosom. Zanimljivo je da je lani Coelho bojkotirao sajam iako je zemlja počasni gost bio "njegov" Brazil. No, Coelho se iznimno kritično izjasnio o potezima aktualne brazilske predsjednice Dilme Rousseff, koja se upravo bori za drugi mandat, pa nikako nije htio biti dio brazilske literarne delegacije.

Hrvatski štand i ove je godine u paviljonu pet, ima pedesetak četvornih metara i posvećen je hrvatskom performansu, tj. velebnoj knjizi znanstvenice Suzane Marjanić. U sklopu tog performansnog hrvatskog pristupa, u Frankfurtu će nastupiti i Siniša Labrović, a svoje će knjige izložiti i dvadeset pet nakladnika (među njima i Večernji list). Katalog na engleskom jeziku prepušten je Ivanu Sršenu iz Sandorfa, koji je u njega uvrstio info o dvadesetak, kako je sam rekao, najuspješnijih pisaca. Imena tih pisaca izabralo je Vijeće za knjigu Ministarstva kulture.

Svoj mali štand će u Frankfurtu, ali u paviljonu tri, imati i udruga Hrvatske dječje knjige, koja će ovog puta okupiti devet nakladnika. Svoj će nastup u Frankfurtu iskoristiti i za pripremu hrvatskog nastupa na međunarodnom sajmu knjige u Tajvanu.

U njihovoj organizaciji u Frankfurt putuju Zdenko Bašić, Davor Šunk, Andrea Petrlik Huseinović, Vanda Čižmek i Kašmir Huseinović, a štand će biti ukrašen skulpturama Zdenka Bašića, Saše Jantoleka i Margarete Peršić.

>> Finska je počasni gost sajma u Frankfurtu

>> Središnji događaj iznimno djelo Suzane Marjanić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije