Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumcu prekipjelo

Dado Ćosić poručio Božinoviću: Sramotite se. Otvarate crkve, a ne znate kako kazalište funkcionira

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
29.04.2020.
u 09:26

Dado Ćosić na svojem je Facebooku izrazio nezadovoljstvo odlukom i izjavama ministra Božinovića o dopuštanju javnih okupljanja u vjerskim ustanovama.

Mnogi su ostali iznenađeni posljednjim uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite prema kojima će se u crkvama od iduće nedjelje moći okupljati vjernici. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je i razradu detaljnih epidemioloških uputa za održavanje misa te istaknuo da je ključno održavati fizičku distancu. Međutim, na pitanje zašto se otvaraju crkve, a ne kina i kazališta, objasnio je da u svećenici i vjernici svih konfesija pokazali svoju disciplinu. 

Glumac Dado Ćosić svoje je nezadovoljstvo odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite izrazio na Facebooku, optuživši ministra Božinovića da očigledno ne razumije kako funkcioniraju kazališta."Iz ovoga bi se dalo pretpostaviti da vi također ne razumijete kako to kazalište funkcionira ili da u kazalište idu zvijeri koje sjede gdje hoće i ponašaju se kako hoće. Upravo zbog numeracije sjedenja usudio bih se ustvrditi da je distancu lakše urediti u kazalištu nego u crkvi", napisao je Ćosić. Pozvao se i na ministrovu izjavu kako se mise mogu održavati na otvorenom te ga podsjetio na brojne filmske i kazališne festivale koji već godinama to prakticiraju. "Kazalište je moja crkva. Tamo se i mi glumci, a i naša publika ispovijedamo, pričešćujemo i, ako je sve bilo kako treba, dolazimo doma kao mrvicu bolji ljudi. Ne ignorirajte nas", zaključio je. 

Ključne riječi

Komentara 290

LE
Leonn
10:20 29.04.2020.

Zasto nekima toliko smeta crkva? Ako si nevjernik to je tvoje pravo a oni koji prakticiraju vjeru imaju isto to pravo ,i da ih se ne ometa i vrijeda. Vecina neide u kazaliste ali ne kaze da ga zato ne treba,stoga okanite se crkve i vjernika.

DU
Deleted user
11:03 29.04.2020.

osoba iz miješano srpsko-muslimanskog braka pobjegao iz Kozarske Dubice(RS) , došao u ZG i sada pljuje po katoličkoj crkvi i objašnjava nama da smo nazadni. Ma nije istina...ne bi on

IL
ilustrator
10:49 29.04.2020.

sve glumatala, nigdje glumca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije