Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA PRIČA
Povratak na članak

Crveni kupe

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 3

SM
stari_mačak
09:58 28.06.2019.

Frend je kupio auto i onda smo ga otišli pokazati njegovom stricu. Usput, brali smo gljive pa se malo pogubili no sve je na kraju sretno završilo.

VL
VJ
vjaceslav
14:27 23.06.2019.

do zadnjeg slova sam očekivao neki prikriveni ili otvoreni napad na crkvu, ali toga nije bilo! pa zašto je onda ova kratka priča uopće nagrađena?

VL
KO
Kolumpar
15:58 22.06.2019.

U priči se prepoznaju opće-poznati simptomi tzv. inkubacijskog perioda trovanja ludim gljivama, poglavito zavodnicom ili lažnom lisičarkom: gubljenje orijentacije, tuvanje od nemila do nedraga i opsesivnost tajnovitim riječima poput epifanije. No, dopala mi se alan-fordovska: Hodali smo samo da idemo kao Tko spava nije budan, Tko gubi dobitak, dobija gubitak, itd.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.