Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
john dillermand

Crtić o čovjeku s golemim penisom zgrozio svijet. Biste li svojoj djeci dali da ga gledaju?

08.01.2021.
u 11:34

Novi crtić danske državne televizije o čovjeku s golemim penisom izazvao je buru u javnosti.

Ogromnu pažnju privukla je nova kreacija danske državne televizije. Naime, u subotu je u dječjem programu premijeru doživio novi crtić čiji je glavni junak simpatični brkati gospodin John Dillermand. Ne bi to bilo pretjerano skandalozno da “diller” u danskom slengu nije uvećanica za penis pa njegovo ime znači – čovjek s golemim penisom.

Nesretni Dillermand, kao što mu i ime govori, pati jer ima zaista nevjerojatno velik penis, koji u crtiću ipak nije prikazan pretjerano realistično, već je obojen crveno bijelim prugicama u skladu s Dillermandovom majicom. Taj prugasti penis toliko je masivan i fleksibilan da Dillermand njime može slikati, na njemu napeti zastavu, koristiti ga kao uzicu za psa, sudjelovati u operacijama spašavanja poput nekog pervertiranog vatrogasca te, ne biste vjerovali, krasti sladoled djeci. Crtić tako prati izazove s kojima se suočava i koje nadilazi čovjek s najduljim penisom na svijetu, a namijenjen je djeci od četiri do osam godina pa je sasvim razumljivo da su Danci oko svega toga digli dreku, pa i zapitali se je li slavljenje divovskih muških genitalija zaista poruka koju želimo poslati djeci usred rastućeg #MeToo pokreta. No, dok neki smatraju da se ovime unazađuje napredak na području rodne jednakosti i normalizira štetno ponašanje muškaraca, drugi u tome ne vide opasnost. Smatraju da ovaj crtić nema tako zlokobnu pozadinu te da je riječ samo o projiciranju odraslih stavova na sadržaj za djecu. Djeci su ipak genitalije urnebesno smiješne i ne povezuju ih nužno sa spolnošću kao što to rade odrasli, mišljenje je Erla Heinesen Højsted, kliničke psihologinje.

- John Dillermand razgovara s djecom i razmišlja na sličan način kao i oni. A djeci su genitalije smiješne. Crtić prikazuje čovjeka koji je impulzivan, koji griješi, baš kao i djeca, ali ono što je najvažnije, uvijek ispravi svoje propuste i preuzima odgovornost za svoje postupke. Kada mu jedan ženski lik u crtiću kaže da bi trebao držati penis u gaćama, on je posluša. To je lijepo - kazala je Højsted.

Sjetimo se samo nekih zaista moralno upitnih crtića koje smo gledali kao djeca – “Krava i pilić” iz devedesetih nam odmah padnu na pamet – a koji nam tek po ponovnom gledanju godinama kasnije izazivaju jezu! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije