Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Gavelli

Crnohumorna komedija o globalnoj kreditnoj utrci prema dnu

u ime novca
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
12.05.2013.
u 22:12

Briljantna Ivana Roščić pobrinula se za zabavne trenutke inače potresne predstave

Igrom slučaja, samo tjedan dana nakon premijere dokumentarnog filma Arsena Oremovića „U braku sa švicarcem", zagrebačka Gavella premijerno je izvela dramu ruske novinarke i dramatičarke Viktorije Nikiforove „U ime novca" sa sličnom tematikom.

Moć novca nije od jučer, ali pravo na kredite i bolji život tekovina je proteklih desetljeća, pa nije čudo da taj ekonomski napredak danas postaje smrtna opasnost za srednju klasu diljem Europe i svijeta. Predstava koju je u duhu crne komedije režirao Dražen Ferenčina ima zabavnih i potresnih trenutaka. Za one zabavne zaslužna je prije svega Ivana Roščić u briljantnoj i karikaturalnoj interpretaciji slikovite Amande, a za one potresne, koji predstavi daju umjetnički dignitet, tu je neuništivi Pero Kvrgić u komentatorskoj ulozi Isusa Krista. Glavni dvojac, brat i sestra koje u propast vode krediti, ali i želja za najekonomičnijim dobivanjem potomstva, u interpretaciji Hrvoja Klobučara i Dijane Vidušin, simboli su površne generacije koja je odbacila tradiciju radi brzog uspjeha. I pritom nije profitirala nego je postala žrtvom beskrupuloznika koje izvrsno utjelovljuje Dražen Kuhn kao epicentar političke korupcije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije