Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Crnčićevi bakropisi iz zbirke Lenac od sutra izloženi u Đurđevcu

crncic
21.01.2010.
u 13:04

Istaknuti hrvatski slikar i grafičar Menci Clement Crnčić, jedan od osnivača zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, bit će predstavljen bakropisima iz zbirke Lenac u đurđevačkoj galeriji Stari grad.

Istaknuti hrvatski slikar i grafičar Menci Clement Crnčić (1865. - 1930.), jedan od osnivača zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, bit će od subote u 18 sati predstavljen bakropisima iz zbirke Lenac u đurđevačkoj galeriji Stari grad.

Crnčić je u grafičkim tehnikama obradio razne teme u svom realističnom stilu. Poznat je po vedutama gradova, krajolicima, portretima, ilustracijama i karikaturama. Izložba je otvorena do 13. veljače.

Komentara 1

ZC
zcharlie3
14:37 21.01.2010.

Trebali bi znati o kojim bakropisima je rijec.Poslije smrti Crnciceve kceri Branke pojavljuju se reprinti kao originali s krivotvorenim potpisima.Zalosno da nitko od \"strucnjaka\"ne reagira.Grafike se exponiraju po malim mjestima u HR gdje ljudi zamjenjuju likovnu grafiku s industrijskom ii nisu uopce upoznati o tehnikama a gdje jos od reprinta i originala.Pogadjam da u ovom \"projektu\" opet sudjeluje Crnciceva praunuka,koja je vec odgulila u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije