Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
45. dani satire fadila hadžića

Cristina Clemente i Marc Angelet: Laponija

Kazalište Kerempuh
04.06.2021.
u 17:11

Predstava "Laponija" Hrvatskog narodnog kazališta Split autora Cristine Clemente i Marca Angeleta na 45. Danima Satire Fadila Hadžića igra u subotu 19. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

Suvremeni tekst Cristine Clemente i Marca Angeleta lucidna je komedija o jednoj blagdanskoj večeri koja kreće u potpuno pogrešnom smjeru, a pripada onome što često nazivamo dobro skrojenim komadima.

Adaptacija Nenni Delmestre dodatno ga približava hrvatskoj publici jer katalonski bračni par, koji odlazi u Finsku na božićne blagdane, pretvara u dalmatinski. Robi i Monika zajedno sa svojim sinom odlaze u Laponiju k Monikinoj sestri Neli, također rođenoj Splićanki, koja ondje živi sa svojim mužem Olavijem i malenom kćerkom. No, dok Monika i Robi očekuju blagdane u punom sjaju i planiraju susret njihovog sina s „pravim“ Djedom Božićnjakom, Nela, koja se sada naizgled potpuno aklimatizirala na nordijski način života, odbija sudjelovati u tim „lažima“ jer ona i Olavi svoju djevojčicu odgajaju u „istini“.  A kad Nelina i Olavijeva četverogodišnja kći obznani svom bratiću da Djed Božićnjak uopće ne postoji, nego da mu darove pod bor stavljaju mama i tata, nastaje pravi mali obiteljski skandal koji prije svega otvara pitanje iskrenosti i njenih granica. U sukobu mentaliteta i karaktera isplivaju prešućena suparništva i različita zamjeranja iz prošlosti.

Večer božićne čarolije pretvara se u večer razrješavanja obiteljskih odnosa i izgovaranja nekih nikad izgovorenih istina, u odnosu na koje priča o Djedu Božićnjaku postaje tek mala, nevina laž.

Laponija

Subota 19. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh

 

Redateljica: Nenni Delmestre

Igraju: Monika Vuco Carev, Siniša Novković, Nikša Arčanin, Zorana Kačić Čatipović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije