Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEČISTE MISLI

Čileanski kardinal obrušio se na Madonnu

11.12.2008.
u 10:55

U povodu Madonnina prvog koncertnog nastupa u Čileu, tamošnji kardinal Jorge Medina (koji je prije tri godine odabran da u Vatikanu objavi svijetu vijest o izboru Benedikta XVI. za papu) napao je popularnu pjevačicu kao osobu koja "pobuđuje nečiste misli".

Kraljica popa nastupila je u sklopu svoje turneje "Sticky & Sweet" u glavnom gradu Santiagu na čileanskome nacionalnom stadionu 10. prosinca, pred oko 60.000 ljudi, koliko se očekuje i na drugom koncertu 11. prosinca na istom mjestu.

No, za razliku od Čileanaca koji su razgrabili karte za Madonnin koncert, ultrakonzervativni 82-godišnji kardinal nije bio nimalo oduševljen njezinim dolaskom:
- Ta žena dolazi ovamo i na nevjerojatno besraman način izaziva suludo oduševljenje, oduševljenje požude, nečiste misli.

Taj napad na Madonnu prvi čovjek čileanske katoličke crkve izgovorio je na misi zadušnici u povodu druge obljetnice smrti nekadašnjega čileanskog diktatora Augusta Pinocheta, za čije je vladavine od 1973. do 1990. ubijeno više od 3200 disidenata. Na misi je kardinal Mendoza ustvrdio i da oni koji traže pravdu zbog kršenja ljudskih prava za Pinochetove vladavine ustvari samo traže osvetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije