Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Live electronic act

Chui i Capisconne Electro Unity nastupaju u SC-u

Capisconne
\"
04.04.2012.
u 13:26

Bendovi se predstavljaju pojedinačnim setovima, ali pripremaju i zajednički session, koji će, poznavajući njihovo stvaralaštvo, glazbenu zrelost i sviračko iskustvo, zasigurno ponuditi zanimljiva glazbena rješenja

Dva domaća future/space/electro jazz kolektiva – Chui i Capisconne Electro Unity nastupaju u četvrtak 12. travnja u sklopu Live electronic acta u SC-u od 21.30 sati. Ovom će se prilikom bendovi predstaviti pojedinačnim setovima, ali pripremaju i zajednički session, koji će, poznavajući njihovo autorsko stvaralaštvo, glazbenu zrelost i sviračko iskustvo, zasigurno ponuditi zanimljiva glazbena rješenja.   

Capisconne Electro Unity, koji je naša publika imala priliku čuti posljednji put u prosincu 2011., u sklopu 8. velesajma kulture, jest space-jazz sastav iz Zagreba koji je, prema riječima članova, nastao iz želje da se spoje kompleksnost jazz-improvizacije, prijemčivost klupske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe. Upravo miješanje žanrova, podžanrova, pravaca i stilova tvori u zvuku Capisconne Electro Unityja specifičnu i vrlo zanimljivu zvukovnost. Svoj je prvi EP, naziva Acitvity, Capisconne EU objavio je 2009., a njega je njemački promotor glazbe Rowolo.de uvrstio u pet najboljih Creative Commons albuma za istu godinu. Ritam objavljivanja je zadržan te je 2010. godine svjetlo dana ugledao njihov digitalni album Razor, a 2011. kompilacija EP 1. Prošle je godine Capisconne EU ostvario i međunarodnu suradnju s rumunjskim etnosastavom Anton Pann Band što je rezultiralo i zajedničkim CD-om naziva Emerging Landscapes; tri skladbe CEU-a nalaze se i na kompilaciji The Next Mission, londonskog netlabela Dubmission, izdanoj 2011. godine.

Capisconne čine Ivan Kapec na gitari i samplovima (Ivan Kapec Trio, Trianguli Zona, Mirokado Orchestra), Hrvoje Petek na bas gitari (Initi Rami), Hrvoje Galler na klaviru (Jasna Bilušić Bend, Soul Fingers) i Miha Vlah na bubnjevima (Tomislav Goluban bend, Dudo Vorih blues band).

Chui je glazbeni projekt iz Zagreba koji je za svoju stvaralačku misiju odlučio približiti se slušatelju i svojim ga zvukom hipnotizirati i izbaviti iz naporne svakodnevice. Članovi sastava kažu, što i njihovo ime sugerira, da od slušatelja traže samo da ih – slušaju. Trio čine glazbenici koji su također članovi bendova poput Mangroovea, Bambi Molestersa, Less Than a Minutea, DZ81, Sinesteta, Groovy Cakesa i dr., a to su: Toni Starešinić – klavijature i efekti, Đuro Dobranić – bubanj i udaraljke i Andrej Jakuš – truba i efekti. Žanrovsko usmjerenje sastava Chui kolaž je raznih žanrova, a njeguju sinkretičan zvuk rocka, jazza, ambientala, electronice, minimala, drum'n'bassa, ali i hip-hopa, funka, spacea i spirituala. Chui reda nastupe, a izdavanje prvoga nosača zvuka predviđeno je za prvu polovicu 2012. godine.

Cijena je ulaznica 30 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije