Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera u kinu SC

Četrdeset godina Milana Bandića u filmu "Kumek" Darija Juričana

Marin Tironi/Pixsell
15.11.2020.
u 12:02

Dugometražni dokumentarni film "Kumek" Darija Juričana, posvećenog dugogodišnjem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, premijerno će se prikazati 22. studenog u zagrebačkom Kinu SC, uz razgovor s redateljem.

"Kumek", treći uradak iz Juričanovog ciklusa Gazda, nakon radova o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli, sniman je tijekom četiri godine u Zagrebu i Grudama. Juričan kaže da je bio veliki izazov raditi ga jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, "prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene."

"Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca", izjavio je redatelj i producent, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Po njegovim riječima, gradonačelnik im je triput odbio dati intervju, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik. 

Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon. 

Uz film će biti predstavljena i knjiga "Kumek", koja je komplementarna filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt. 

Pretpremijera će se održati u 17 sati, svečana premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19, a dodatna projekcija za javnost u 21 sat.  Ekipa filma bit će na sve tri projekcije, a nakon projekcija publika će moći razgovarati s redateljem, najavljeno je.

Montažer filma je Luka Tokić, animator Dragan Đokić, a kameru potpisuje Marko Jerbić. Kreativni producent je Tibor Keser.

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), zaklada Kultura nova i donacije građana prikupljene putem crowdfunding kampanje. Producent filma je udruga Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Nakon premijere, film kreće u svoj redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 3

PV
prcko.vita
14:20 15.11.2020.

Dario, hvala ti. Svi mi znamo tko je Bandić i ekipa koja je pretvorila Hrvatsku u tugu i žalost, tvoja djela će možda u nekoj budućnosti pomoći nekom drugom narodu da digne glas na vrijeme, i skine svakog lopova prijee nego što uopće krene s pljačkom društvene imovine.

MU
Muncimir
13:12 15.11.2020.

Bandić je sinonim za sve što je krivo krenulo u samostalnoj RH. Međutim, ruku na srce, i njegovi “unuci” nastavljaju isti modus operandi. Nije u pojedincima problem nego u mentalitetu nacije, svi bi da mogu .. od toga nas samo Bog može spasiti ja više nade nemam. Dok bolnice i škole propadaju avioni stižu. Država prazna samo strani računi se pune ..

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:46 15.11.2020.

Bravo Darijo Juričan jer podstices Hrvatsku da se intelegentno smije umjesto da uz Boga i domoljublje maloumno mrzi, obmanjuje i jami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije