Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Hribar

Četiri temeljna zadatka za novog ravnatelja HAVC-a

Hrvoje Hribar
15.07.2010.
u 13:52

Prvom dionicom svoja djelovanja Hribar opisuje razdoblje od venecijanskog do berlinskog festivala (od rujna do veljače), a za mandata kani zamrznuti sve aktivnosti koje se tiču vlastitog autorstva.

Nakon odluke Nikše Sviličića da odstupi s mjesta ravnatelja Hrvatskoga vizualnog centra, za novoga je čelnoga čovjeka izabran filmski redatelj Hrvoje Hribar koji si je zadao četiri temeljna zadatka.

- Zaključili smo da su stvari toliko loše da moraju postati bolje ili moramo promijeniti posao. Ciljevi su sljedeći: provesti da Zakon o audiovizualnim djelima zaživi u praksi, osigurati kvalitetni hrvatski filmski repertoar, festivalski kompetentan i gledaniji nego dosad, s Vladom dogovoriti porezne poticaje za dovođenje stranih koprodukcija i pobrinuti se da digitalizacija hrvatske baštine bude na europskoj razini.

Prvom dionicom svoja djelovanja Hribar opisuje razdoblje od venecijanskog do berlinskog festivala (od rujna do veljače), a za mandata kani zamrznuti sve aktivnosti koje se tiču vlastitog autorstva.

Prvi zadatak svoje funkcije obavio je već jučer kada je s producentom Ivanom Maločom i Danom Budisavljević posjetio Jadranku Kosor kojoj su predstavili sve aktualne probleme vezane uz audiovizualnu djelatnost. Premijerka im je obećala svu potrebnu podršku u poboljšavanju stanja koje je dobrim dijelom takvo zbog neprovođenja već postojećih zakonskih pretpostavki.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije