Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. ZFF

Četiri oskarovca u dvadeset gradova na ZFF-u egzilu

"Kraljica srca"
30.10.2019.
u 09:22

U Hrvatskom glazbenom zavodu predstavljen je program 17. Zagreb Film Festivala. Ovogodišnje izdanje, koje se nakon punih deset godina neće održati u prostoru Kina Europa, počinje 7. i trajat će do 17. studenog. Tijekom rekordnih jedanaest dana festivala prikazat će se više od stotinu filmova na osam lokacija u Zagrebu i još dvadeset hrvatskih gradova. U najiščekivanijem, međunarodnom natjecateljskom programu dugometražnih filmova gledatelji će imati priliku pogledati čak četiri filma nominirana za ovogodišnju nagradu Oscar.

Među njima su “Visoka djevojka” mlade ruske redateljske zvijezde Kantemira Balagova, hvaljeni “Monos” kolumbijskog redatelja Alejandra Landesa te danska erotska drama “Kraljica srca” May el-Toukhy. Međunarodni i domaći natjecateljski programi kratkog filma donose nam svaki po deset naslova, a održat će se još i revija filmova autora koji su već sudjelovali na ZFF-u pod nazivom “Ponovno s nama” te “PLUS”, čiji program biraju zagrebački srednjoškolci. Uz brojne projekcije u bogatom popratnom programu, tijekom trajanja festivala održavat će se paneli, predavanja i radionice na temu videoigara, pisanja scenarija, stvaranja televizijskih serija i filmske glazbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije