Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar uz more

Četiri mjeseca kazališta na otvorenom u Splitu

Foto: Teatar uz more
1/3
22.04.2021.
u 18:10

Na novom kazališnom festivalu prikazat će se i jedna premijera i četiri pretpremijere, a nastupit će i velika imena hrvatskog glumišta

Teatar uz more, novi hrvatski kazališni festival, predstavljen je danas u Splitu. Organizatori novoosnovanog festivala, koji će se održati od 18. svibnja do 19. rujna, su kazalište Moruzgva, B GLAD produkcija i Amadeus events.

Na dvije otvorene pozornice, velikoj i maloj, cijelo će se ljeto izmjenjivati čitava plejada vrhunskih glumaca i gotovo 80 kazališnih izvedbi. "Teatar uz more" zamišljen je kao ljetni kazališni festival, a program je sastavljen od više od 20 različitih kazališnih predstava za odrasle te nekoliko predstava za djecu. 

U čak četiri mjeseca festivalskog programa prikazat će se jedna premijera i četiri pretpremijere, a nastupit će i velika imena hrvatskog glumišta poput Ecije Ojdanić, Slavka Sobina, Ksenije Pajić, Ane Begić Tahiri, Momčila Otaševića, Ane Gruica Uglešić, Katarine Baban i mnogih drugih.

Foto: Teatar uz more

- Postoje nekad neke želje koje teško i sebi kažeš na glas. Takva želja bio je kazališni festival po mom guštu i evo ga konačno, i k tome još u mom Splitu - rekla je Ecija Ojdanić iz Kazališta Moruzgva. Moruzgvina predstava "VlaVla Vlajland" otvorit će festival, a predstavit će se i s predstavama "Majstori", "Preko veze" i "Gola u kavezu" te pretpremijerom "Zvonili ste, Zorane".

Tadija Kolovrat iz B GLAD Produkcije istaknuo je na konferenciji za medije da je riječ o velikoj avanturi koja će Split lansirati na vrh ljestvice kulturnih događanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire.

- Uvjereni smo da će i publika objeručke prihvatiti naš poduhvat i podržati nas u našoj avanturi - poručio je Kolovrat.  

Foto: Teatar uz more

B GLAD Produkcija gostovat će s pretpremijerom "Puni pansion", novom predstavom "4 POZE, sretan svršetak" te poznatim naslovima "Političar", "Who the f *** is Biba" i mjuziklom za djecu "Mi o vuku". Uz kazalište Moruzgva i B GLAD Produkciju, kao nositelje festivala, na repertoaru će se naći i predstave gostujućih kazališta.

Zbog pandemije koronavirusa ovaj festival na otvorenom, smješten tik do mora, posjetitelje će smjestiti za stolove čiji razmak iznosi više od propisanih tri metra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije