Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva tjedna ranije

Češka požurila s popuštanjem mjera, prije svih planira otvaranje kina i kazališta

Foto: Narodní divadlo
01.05.2020.
u 14:01

Češka vlada je odlučila ubrzati popuštanje mjera te će od 11. svibnja biti dopušteno ići u kina i kazališta uz stroge mjere opreza.

Češka vlada je ubrzala svoje planove popuštanja mjera protiv koronavirusa i najavila da će kina i kazališta otvoriti 11. svibnja, dva tjedna ranije no što je planirano. Broj posjetitelja bit će ograničen na sto ljudi, najavio je u četvrtak češki ministar zdravstva Adam Vojtěch. Dodao je i da će od tog datuma biti dopuštena i ostala kulturna te sportska okupljanja, otvorit će se muzeji i galerije, restorani će moći raditi od 25. svibnja, no veliki ljetni glazbeni festivali još uvijek su zabranjeni. 

Pri dolasku u kina i kazališta posjetitelji će se morati držati strogih pravila, zajedno će smjeti sjedati samo članovi obitelji, svi će morati nositi maske te neće biti dopušteno unositi hranu i piće. 

U Češkoj je već dopušteno ići u teretane, knjižnice te vjerska okupljanja, ali s ograničena su na 15 ljudi odjednom u zatvorenom prostoru. 

- Za sada ne vidimo negativne posljedice popuštanja mjera. Nastavit ćemo tako, oprezno i polagano, a vjerujem da smo na dobrom putu - rekao je Vojtěch. 

U cijeloj Europi trenutno je u pogonu oko 2% svih kina, i to u Švedskoj i Bjelorusiji koje nisu uvele striktne mjere u borbi protiv koronavirusa. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MichelleOU98
MichelleOU98
23:11 04.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b

Avatar NancyUI75
NancyUI75
22:56 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije