Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus Sfumato

Čarolija Tihe noći uz prigušena crkvena svjetla u Palmotićevoj

'17..12.2011., Zagreb  - Koncert Ive Gamulina Giannia i Dionne Warwick u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
'Martina Popovcic/PIXSELL'
18.12.2011.
u 15:15

Snimku programa emitirale su i brojne europske radijske postaje u sklopu eurovizijske razmjene, no uživo je bilo najljepše

Zbor HRT-a u subotu je nastupio u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj u okviru svog ciklusa Sfumato. Tamo je publika na nogama ispratila izvedbu "Hrvatske božićne priče", kako je nazvan ciklus predivnih hrvatskih božićnih pjesama u majstorskim obradama Igora Kuljerića.

Osobito su lijepo bile primljene pjesme s najmaštovitijim aranžmanima nježnih zborskih vokalizama i zvučnim kombinacijama orgulja, harfe, udaraljki i čeleste. Instrumentalni ansambl činili su orguljaš Ante Knešaurek, harfistica Diana Grubišić Ćiković, Ivana Bilić i Borna Šercar na udaraljkama te Vanja Kuljerić na čelesti, a visoku kvalitetu Zbora HRT-a potvrdili su i vokalni solisti Ivana Garaj Korpar, Martina Borse, Martina Gojčeta Silić, Domagoj Dorotić, Hrvoje Ivkošić i Miroslav Živković. U prikladnom ambijentu i akustici dirigent Tonči Bilić "ispričao" je svima njima božićnu priču vrlo pažljivo i sabrano.

Program čiju su snimku jučer emitirale i brojne europske radijske postaje u okviru eurovizijske razmjene imao je i uvod s kora bazilike, gdje su se bili smjestili gudači Simfonijskog orkestra HRT-a uz orgulje za kojima je bio Pavao Mašić, izvrstan solist u Koncertu za orgulje, gudače i timpane Francisa Poulenca.

Ipak, samo je publika u Palmotićevoj doživjela potpunu čaroliju kada su na kraju večeri u crkvi ugašena svjetla, a Zbor prizvao Božić prije Božića svijećama i pjesmom "Tiha noć".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije