Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Čarli: Swimming pool u galeriji u Višnjanu u subotu 27. studenoga

izložba, Swimming pool, Čarli
arhiva VL
26.11.2010.
u 11:52

Swimming pool novi je projekt Damira Čargonje Čarlija, a nakon Višnjana izložba će u petak 3. prosinca biti otvorena i u Sarajevu

U subotu 27. studenoga (u 19 sati) u galeriji SINCICH u Višnjanu otvara se izložba ČARLI: Swimming pool. Riječ je o novom projektu Damira Čargonje Čarlija (rođen u Rijeci 1968. godine). Čarli je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Stuttgartu...

Od 1995. izveo je dvadesetak performansa, akcija, što samostalno što u suradnji s drugim umjetnicima (među kojima su Sven Stilinović, Jusuf Hadžifejzović, Tomislav Gotovac/Antonio Lauer, Vladimir Dodig Trokut…). Jedan je od osnivača organizacije Otvoreni krug (osnovana 1992.), jedne od prvih udruga građana u Hrvatskoj. Surađivao je s mnogobrojnim ekološkim grupama na raznim projektima. Osnivač je i vlasnik tvrtke M.M.C. d.o.o. (poduzeće u kulturi) te osnivač Galerije O.K. u Rijeci. Pokrenuo je mnogobrojne kulturne i umjetničke projekte, kao što su Goli otok - Novi hrvatski turizam, Festival nove umjetnosti / F.of New Art – FONA. 2005…). Nakon odlaska s mjesta voditelja kluba Palach (1998. - 2008.) 2009. osniva K.U.N.S. (Klub umjetnika na Sušaku), gdje trenutačno živi i radi.

Nakon Višnjana ista izložba bit će otvorena i u Sarajevu, u galeriji CKA CHARLAMA u petak 3. prosinca u 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije