Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLUES

‘Brzi vlak’ na stihove Ivice Kostelića

30.12.2008.
u 18:27

Uz uspjehe na skijaškoj stazi Ivica Kostelić aktivan je i u glazbi. Odavno je poznato da svira gitaru i pjeva, no sada je i autor dijela teksta u pjesmi koja se bavi njegovom životnom pričom. Riječ je o skladbi “Brzi vlak”, naslovnoj pjesmi istoimena maxi-singlea, nastaloj u suradnji sa Zabočaninom Tomislavom Golubanom, poznatim hrvatskim blues usnoharmonikašem.

U njoj Ivica pjeva i svira akustičnu gitaru, a sa zagorskim tekstopiscem Zvonkom Kudelićem – Žunom napisao je i tekst “Brzoga vlaka”. Okosnica pjesme stvorena je tijekom druženja i jam-sessiona Kostelića i Golubana tijekom zadnjih nekoliko godina, a sama je ideja nastala jednog sunčanog poslijepodneva u parku u Velikoj Mlaki, uz gitaru i usnu harmoniku, kada je Kostelić smislio refren pjesme: Jurim, žurim, život je ko brzi vlak. Glazbu je Goluban dodao tek godinu dana kasnije, nakon čega je tekst dovršio Žuna.

Iako suradnja Goluban - Kostelić traje već godinama, tek je sada utjelovljena u toj pjesmi. Uz njih dvojicu, na singleu “Brzi vlak” svirali su i Krunoslav Dobričević (gitara), Nikola Herceg (bas), Vjekoslav Magdalenić (hammond, def, harmonika), Ivica Vrdoljak (doboš), Nikola Santro (cajon) te Martina Rubil i Ana Mikulec (prateći vokali).



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije