Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oproštaj

Brojni prijatelji i kolege okupili su se na komemoraciji odati počast Mani Gotovac

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/14
14.11.2019.
u 13:32

Na komemoraciji Mani Gotovac koja se održala u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića govorili su, među ostalima i predsjednik HDP-a Zoran Ferić, Andrea Zlatar Violić, Igor Mandić i Velimir Viskovic.

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na neformalnom komemorativnom skupu okupili su se brojni prijatelji i kolege te uputile posljednji pozdrav preminuloj spisateljici, dramaturginji i teatrologinji Mani Gotovac.

Događaj koji je prvotno organiziran u čast njenog rođendana, rekao je jedan od govornika Velimir Visković, stjecajem okolnosti pretvorio se u komemorativni skup.

- Bilo je planirano da govorimo slavljenički, napravimo jedan mali simpozij na kojem bi nas sedam govorilo o literarnom djelu ali i teatarskoj i kulturnoj djelatnosti općenito i polemično, o nekome tko je dosta karizmatična osobnost ove kulture - kazao je Visković.

Predsjednik Hrvatskog Društva Pisaca, Zoran Ferić minutom je šutnje odao počast Mani Gotovac te rekao: "Kad govorimo o jednom ovakvo bogatom životu, o osobi koja se bavila raznim stvarima, koja je toliko obilježila ovu našu kulturu, onda možemo samo reći da je ogromna šteta što je više nema". 

1/14

Skupu su prisustvovale i kći Mani Gotovac, Katja te njena unuka Brina. Među okupljenima bile su i Jadranka Kosor, Đurđa Tedeschi, Anita Malenica, Keti Balogh i Marija Sekelez

Komentara 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
19:20 14.11.2019.

Rodiš se kao Manda, umreš kao Mani. Progresivno, napredno, malograđanski ljigavo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije