Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizaran tweet

Zovu ga ubojicom - britanski pisac priznao zašto knjige pili popola

Foto: Twitter
23.01.2020.
u 11:18

Alex Christofi na Twitteru je objavio neobičnu sliku na kojoj se nalaze tri knjige prerezane popola i dobio hrpu ljutitih komentara ali i neke vrlo smiješne reakcije.

Britanski pisac Alex Christofi na Twitteru je objavio sliku koja je izazvala salvu kritika u komentarima. Na fotografiji se naime nalaze dva klasika svjetske književnosti, "Beskrajna šala" Davida Fostera Wallacea, "Middlesex" Jeffreyja Eugenidesa te biografija slavnog pisca F. M. Dostojevskog. No, ono što je sve šokiralo jest da su knjige - prepiljene popola. 

Christofi, poznat po romanu "Glass", fotografiji je na Twitteru dodao i opis: "Jučer me kolega nazvao ubojicom knjiga jer pilim debele knjige popola kako bi ih mogao lakše nositi sa sobom. Radi li to itko drugi? Ili samo ja?"

Među komentatorima našli su se i oni koji su proklinjali Christofija i zgražali se nad njegovim činom, pišući mu stvari poput "Ti si čudovište", "To je zločin protiv književnosti" i "Tebe treba prepiliti napola", ali bilo je i onih kojima se njegova inicijativa pomalo svidjela. 

Neki su na to pak reagirali i još bizarnijim šalama.

 Njegov je tweet izazvao toliku pažnju da je napisao i kratak tekst za britanski Guardian. 

- Stvar je u tome da sam prije mislio da ne volim dugačke knjige. Ali onda sam shvatio da ih samo ne volim nositi okolo ili držati ih otvorene jednim umornim palcem nabijene u nečiji pazuh u podzemnoj. Imao sam Kindle i ponekad slušam audio knjige, ali kad god bih nabavio debelu knjigu, ostavio bih je doma nepročitanu ili bi se noću, prije spavanja, mučio probiti kroz osam stranica. Tako da sam prije nekoliko godina počeo kupovati prekrasna izdanja knjiga u dva toma, poput "Braće Karamazov" ili "Rata i mira", koja su mi mogla stati u džep i shvatio da ih na taj način zapravo i pročitam. Problem je s debelim knjigama modernih autora koje ne izlaze u više tomova, pa sam ih počeo piliti popola - objasnio je Christofi i dodao kako on to radi iz ljubavi prema knjigama i misli da bi nam trebalo biti sasvim svejedno kako izgleda neka knjiga, sve dok je - pročitamo. 

- Ako vam u ruke padne neka od mojih (doduše kratkih) knjiga, imate moje apsolutno dopuštenje da je prepilite napola - zaključio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije