Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzni pisac

Britanski književnik koji piše o povratku fašizma gostuje u Booksi

24.03.2021.
u 10:37

Hari Kunzru gost je književnog programa na Facebook stranici Bookse.

Gost književnog programa na Booksinoj stranici na Facebooku večeras u 20 sati bit će Hari Kunzru, britanski književnik i novinar s adresom u New Yorku.

Povod je njegov posljednji roman “Red Pill” objavljen potkraj 2020. koji kroz priču o piscu koji doživljava psihički slom tematizira povratak fašizma. Poznat po svojim aktivističkin stavovima, Kunzru je odbio jednu od najstarijih britanskih književnih nagrada John Llewellyin Rhys zbog veze s novinama Mail on Sunday koje promoviraju rasističke stavove, a na najvećem indijskom književnom festivalu u Jaipuru čitao je zabranjene Sotonske stihove Salmana Rushdieja.

S njim će o svemu od književnosti do paranoje i NLO-a razgovarati Miljenka Buljević.

Ključne riječi

Komentara 1

ZV
zvezdomor
12:20 24.03.2021.

..on to o svom islamističkom fašizmu..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije