Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR SVJETOVA Najkomercijalniji autori s Balkana

Bregović i Huljić udružili snage

11.01.2009.
u 18:43

Srpski su mediji ponovno učinili aktualnom suradnju dvaju najkomercijalnijih autora s ovih područja - Tončija Huljića i Gorana Bregovića. Nakon što je, prema mišljenju nekih uspješno, a drugih neuspješno, “odradio” Severinu, Bregović je pristao biti producentom prvog solo albuma našeg Tončija Huljića, čiji bi se uradak trebao zvati Mediteran. Na njemu povremeno rade još od ljeta, a sukladno nazivu trebao bi imati mediteranski štih.

- Ma to je već stara priča, valjda nemaju o čemu drugom pisati - pomalo je nervozno primio naš poziv Huljić, no potvrdio je suradnju. - Trenutačno se bavim nekim drugim projektima, ali radimo samo jako, jako polako.

S obzirom na ono što kaže, možemo slobodno posumnjati u najavljeni rok izlaska krajem ove godine, ali s Bregovićem je to uvijek tako. Prisjetimo se samo koliko smo čekali Severinin album “Zdravo, Marijo”.

Prijatelji već 30 godina
Naravno, nije ni Huljić manje zauzet jer je tek završio s “Operacijom trijumf”, a kako je došao na ideju da surađuje s Bregom, rado je opisao.

- Bregoviću sam se obratio zato što nikako nisam mogao postići zvuk kakav sam želio. Mi se poznajemo preko 30 godina, obojica smo se dokazali i u inozemstvu i došlo je vrijeme da napravimo nešto zajedničkim snagama. Polako radimo u Goranovu studiju, pijemo dosta kave i snimili smo neke početne zvuke. Dobro zvuči – kaže Huljić.

Ni Brega ni Huljić
Huljić bi album nakon završetka htio popratiti svjetskom turnejom, a uz glazbu koju napravi s Bregovićem na njemu će vjerojatno pjevati ponajbolje pjevačice iz ovih prostora. - Ovo što mi radimo, ne zvuči kao da je moje, ali ni njegovo. Imamo još puno posla - kratak je Huljić u opisivanju budućeg, vjerujemo, ako ne kvalitetnog, a onda barem komercijalnog projekta, koji će naći svoj put do slušatelja. Obojica imaju dovoljno obožavatelja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije