Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sasvim drugačije

Break-opera Madame Butterfly ponovno u Sceni Gorica

butterfly
arhiva
06.04.2010.
u 11:01

Za one koji nisu upoznati, riječ je o predlošku Puccinijeva remek-djela na kojem je mlada skupina breakdancera stvorila svoju verziju Madame Butterfly.

U Sceni Gorica u četvrtak 15. travnja ponovno će se izvoditi breakopera Madame Butterfly. Za one koji nisu upoznati, riječ je o predlošku Puccinijeva remek-djela na kojem je mlada skupina breakdancera stvorila svoju verziju Madame Butterfly.

Ovom operom bavili su se mnogi umjetnici, obrađivali su je iz raznih vizura, imala je niz raznovrsnih scenskih, glazbenih, filmskih i vizualnih interpretacija. Inspirirani spojem zapadnjačke i tradicionalne japanske kulture, breakeri proizvode svijet koji nastaje iz pokreta, rekonstruiraju urbani Japan harajuku dječaka i djevojčica.

Taj neobični dekadentni i ekscentrični svijet donosi na scenu gotski stil, mješavinu punka i klasike. Iz spoja visoke operne umjetnosti i ulične pop-kulture proizlazi neka nova vrsta tragičnoga. Koreografiju za ovaj projekt potpisuje Vladimir Atomic Smud, kostimografiju Oliver Jularić, glazbu Tomislav Ćurković i Franjo Butković, a plešu Vladimir Atomic Smud, Karolina Šuša,  Davor Ćiković, Martina Drezga i Filip Užarević.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije