Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje

Branko Lustig o utjecaju fotografija na razvoj filma

Branko Lustig
26.06.2011.
u 23:34

Predavanje našeg oskarovca o povezanosti fotografije i filma održat će se 29. lipnja u Termama Tuhelj od 11.30 do 13 sati, a otvoreno je za javnost

U sklopu šeste Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke, koji od 26. lipnja traje u Termama Tuhelj, naš proslavljeni oskarovac Branko Lustig u srijedu, 29. lipnja, održat će predavanje o povezanosti fotografije i filma. Predavanje je otvoreno za javnost, trajat će od 11.30 do 13 sati, a ulaz je besplatan.

– Konkretno, govorit ću o tome što još danas kad više nema negativa, kad sve ide na čipove, elektronički, dakle što još danas povezuje kameru i umjetničku fotografiju sa stvaranjem filma. S time da ću reći kako je zapravo od fotografije postao film. Prisjetit ćemo se onih prvih trikova na fotografijama iz razdoblja 1825.- 1830., zatim kako su u ondašnje doba pokretali te fotografije putem onih rotora i kako se polako od fotografije zapravo razvio film. Kako su zapravo došli do toga da pokreću fotografije i da konačno i nastane prvi film, onaj od 13 minuta “Izlazak radnika iz tvornice”. To su zapravo bili počeci filma. I kako je, na kraju, došlo danas do digitalne fotografije i digitalnog filma. O svemu tome bit će riječi u srijedu na mom predavanju u Tuhlju – govori nam Branko Lustig,

Pitamo ga radi li na kakvom projektu – filmu ili knjizi...

– Trenutačno ne radim ništa. Relaksiram se na Žumberku. I čitam. A što se knjige tiče, ne pišem još, ali planiram uskoro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije