Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U B. Ogrizoviću

Branislav Glumac promovira svoja "Nova sjećanja na ljude"

Branislav Glumac, Nova sjećanja na ljude
arhiva VL
28.11.2011.
u 19:21

Branislav Glumac na svom autorskom putu prošao je kratku povijest ispisa: od romana Zagrepčanka u kojem nije posegnuo ni za jednom interpunkcijom pa do pjesama mahom pisanih u 21. stoljeću u koje unosi i svoju specifičnu interpunkciju

"Otkidanje lica od vremena sadašnjeg i dijeljenja zajedničkog prostora i sudbina Branislav Glumac, gotovo opsesivno, u Novim sjećanjima nastoji zaustaviti i prenijeti u našu (čitateljevu) stvarnost. Opet ih susrećemo, opet s tim ljudima dijelimo zajedničku sudbinu. Iako su objektivno u svijetu sjenki čitanjem makar u sjećanjima sažetih bljeskova koji su se javljali u prošlosti ovi ljudi sjede s nama, pričaju, pišu, slikaju, slušaju – kristali njihovih svojstava pršte od boja. Sjene poprimaju boju, štoviše sjenke sjenki reflektiraju onaj živototvarni i živototvorni sjaj i odsjaj... Branislav Glumac je u svom autorskom putu prošao kratku povijest ispisa: od romana Zagrepčanka u kojem nije posegnuo ni za jednom jedinom interpunkcijom pa do pjesama mahom pisanih tek sada u 21. stoljeću kada osim klasične interpunkcije unosi i svoju specifičnu interpunkciju stvarajući osobeni interpunktuarij. Umjetnik riječi! Velemajstor inovacija!", zapisao je Alojz Majetić u pogovoru knjige Branislava Glumca "Nova sjećanja na ljude".

Izdavačka kuća V.B.Z., koja je knjigu izdala, priprema promociju koja će se održati  u petak 2. prosinca  u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Na promociji sudjeluju sam autor i glumica Vlasta Knezović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije